Üdvözlünk téged Vándor,

egy Önszerveződő, Szabad és Nyitott, Baráti társaságban, a Magyar Lakóautó Klub-ban!

Regisztráció
Emlékezz rám

emo Franciaország - Francia riviéra Cote d Azur 2011

Több
2017 máj. 23 14:08 #50122
Mellékletek:

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

Több
2017 máj. 23 10:07 #50120

Mi ősszel voltunk Nizzában a tengerparton és a kjözeli utcákban lehetetlen megállni, mi a Chagall múzeumhoz közel találtunk parkolót de ez már inkább a kertváros.

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

Több
2017 máj. 21 00:49 #50107

Kedves Feri.

Arra emlékszel még esetleg, hogy amikor Nizzát néztétek meg akkor hol parkoltatok a lakóautóval? Találtatok valami speciális lakóautó beállót vagy csak egy sima parkolóban álltatok meg? Most nyáron mennénk ezért érdeklődöm.Köszönöm. Üdv, Csaba

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

Több
2011 nov. 10 07:40 #50106

Jesolo (Italy) érintésével a Francia riviéra

Este kilenc óra körül indultunk a bérelt kocsinkkal, az első lakóautós utunkra. Az uticél a Francia riviéra. A híres Cote d Azur.
Szlovénián keresztül Maribor, és Ljubljana érintésével érkeztünk meg Jesoloba (egy éjszaka beiktatásával egy benzinkúton, valahol az autópályán)ahol már többször nyaraltunk egy kedves magyar származású ismerősünk apartmanjában, (ha valakit érdekelne a címet elérhetőséget szívesen megadom)

Fürdés, majd este vacsora kedvenc éttermünkben.

Kis pihenő után még az este folyamán indultunk tovább, az A4 –esen Bréscia-ig,majd az A21-esen Piacenza majd, Alessandria fele az A 26-oson. Savona fele. Egy gyönyörű úton, a tenger mellett haladva értük el a Francia határt. Első utunk Monacóba vezetett. Monte Carlóban valóban nem lehet lakóautóval megállni, bár mi megálltunk a legfőbb részén sikerült de csak szerencsénkre.A kikötő előtt. Befizettük a másfél órára a teljesen korrekt másfél eurós összeget. Érdemes felsétálni a hercegi palotához ahol óránként van a turisták nagy örömére látványos őrségváltás, és persze a casinó, és a parkja is csodálatos.

Nice megtekintése után kerestünk campinget amit végülis Antibes-ben találtunk meg.

Vannak a parton campingek, de ott teltház volt. mi a tengertől kb 1,5 km re található Camping de Rossignol ban éjszakáztunk. A tengerparton van egy út a vasút és a tenger között, ott végig lakóautók parkíroznak, bár mi nem álltunk oda, viszont merem ajánlani.

Reggel utunk Cannes-ből egy hegyi úton keresztül Fréjus ba vezetett majd Sant Raffael-be megnéztük a várost és a parton fürödtünk egyet. Akár itt is aludhatunk volna mint ahogy ezt más lakóautósok meg is tették. Sant Aygulfban találtunk egy campinget aminek szintén Szt. Aygulf volt a neve meg is szálltunk két éjszakára.( egy éjszaka 50 euro) Ez elég nagy camping valószínű itt mindig van hely, tele van bungallókkal is. Innen mentünk tovább Sant Tropez-be oda fele a hegyi utat választottuk, érdemes volt. A Sant Tropez-i körforgalom előtt láttunk három campinget, de esetleg érdemes megnézni. Miután a város végül is zsákutca két sáv halad befele a külső bevezet a nagy parkolóba, de oda nem lehet beállni lakóautókkal, viszont ha a belsőből vissza fordulunk ott lehet fizető parkolót találni, ott parkolt rengeteg lakóautó. Innen tovább indultunk Le Lavandu fele szintén a hegyi úton, ami nekem érdekes volt, hogy itt már caravanning-nak hívják a campingeket. Nagyon szép város nappal és este is. Sajnos innen már nem mentünk lejjebb. Haza fele Szt. Aygulfban eltöltöttünk még két napot, majd szokásunkhoz híven éjszaka azaz kora reggel indultunk hazafele. Merthogy sajnos véget ért a szabadság. Visszafele szintén Jesolo érintésével jöttünk haza.

Amit mi elfelejtettünk hozni söprű, szőnyeg a lakóautó napellenzője alá, hogy ne vigyük be a homokot, és egyebeket. Illetve ruhaszárító kötél.

Németh Ferenc 

Bővebben...

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

Partnereink:

Egyedi lakóautók gyártása. Lakóautók szervizelése, átépítése, felújítása.