Üdvözlünk téged Vándor,

egy Önszerveződő, Szabad és Nyitott, Baráti társaságban, a Magyar Lakóautó Klub-ban!

Regisztráció
Emlékezz rám

emo Magyarországi Élménybeszámoló, talán hasznos!

Több
2018 aug. 16 09:37 #53255

Gratulálok a kimerítő beszámolóhoz. Hasonló utakat szoktunk tenni mi is.
Sajnos nem tudunk hozzátok csatlakozni mert a mi gyerekeink már önállóan utaznak 30 év felett van mind kettő. Mi már mid ketten 70 felett vagyunk.
Tavaly előtt egy hasonló apró kis úton voltunk Romániában és Bulgáriában 21 napig.Ez alatt az idő alatt 3 napot voltunk kempingben Bulgáriában a tenger parton, Végig mentünk a Transz-Fogarason és a Transz-Alpinon csodás hely mind kettő. Ajánlom ha van lehetőségetek nézzétek meg.
Általában kerüljük a kempingeket pénzügyi okok miatt.
Nyugat Európát többször vigig jártuk már. Most talán már kockázatosabb mint korábban. nem tudom.
Ha megkeresel priváltban vagy telefonon tudok egy két hasznos ötlettel segíteni
További kellemes nyarat kívánok: Ferri


Feri

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

Több
2018 aug. 13 11:40 #53238

Sziasztok!
Szeretném Veletek megosztani két hetes Mo.-i lakóautózásunk élményeit, helyeit.
Ha valaki ezt az útvonalat válassza, biztosra mehet, ezeket mi már megjártuk.
1.napunk Siófok-Hotel Magistern- Beszédes József sétány előtt, hatalmas kavicsos-ingyenes parkoló. Nyugodtan, és biztonságosan lehet ott aludni, mi már többször megtettük, sosem vagyunk egyedül, mindig alszik ott,pár lakóautós. Rögtön mellette szabad strand, és az ott lévő mosdóból, nyugodtan lehet vinni vizet, feltölteni a tartályt.
2.napunk Gyenesdiás-gyenesdiási játékstrand, a legjobb Balatoni strand, igaz belépős, de nem drága.
Előtte hatalmas ingyenes parkoló, és egy játszótér, ahol tökéletesen működő vízcsap található. Ez a parkoló kissé zajos éjjel, tőle kb.100 m-re, egy nagyon szép,árnyékos, ingyenes parkoló, már nyugodt, és csendes.
3.napunk-Visegrád-Palotaudvar nevezetű épület előtt, aszfaltozott, hatalmas ingyenes parkoló, 5 percre CBA- ahol minden megtalálható. A parkolótól 5 percre kis utcába, szintén tökéletes nyomós kút van. Az ablakunk a visegrádi várra néz, a parkolóból. Itt több napot is eltöltünk, annyira tetszik.
7.nap-Eger-itt a belváros zsúfolt,nincs nyugodt parkoló, tovább megyünk. Megállunk Demjénbe, ahol a barlangfürdő található. Nagy, ingyenes parkoló, és ott áll 6 lakóautó. Mint kiderül, visszatérő lakóautósok, minden évben jönnek, szeretik fürdőt, ami tényleg nagyon jó, nyugodtan lehet aludni,és a parkolóba, bármikor használható vízcsap van, sőt, ha szükség van rá, áramot is tudnak biztosítani, azért viszont fizetni kell, másért nem. Mellesleg megjegyzem, a parkolóba lakik, egy lakókocsiba tavasztól-őszig, az ott dolgozó úszómester is, aki nagyon barátságos, és segítőkész ember.
10.napon, visszaindulunk a Balatonra. Megállunk egy éjszakára Balatonkenesén. Az óvoda parkoló tökéletes, nyugodt, csendes. Vele szemben a túloldalon a Balaton, ahol a füves téren vízcsap található. Strandolni viszont Balatonakarattyára megyünk, nagyon klassz szabad strandja van. Az utolsó napokat Gyenesdiáson és Balatonfenyvesen töltjük. Balatonfenyvesen az önkormányzat előtt lévő ingyenes parkolóba alszunk, nem jó, zajos, forgalmas, de vízcsap itt is van!!
Összegezve, a 14 nap alatt, nem kellett campingbe beállnunk egyszer sem. Igaz nekünk a vízen kívül nincs másra szükségünk lakóautónkba mindenünk megvan. Nagyon jó, alvóhelyeket találtunk, sok szépet láttunk, és nagyon sok barátságos emberrel ismerkedtünk meg. Aki erre tervezi útját, ezeket a helyeket bátran ajánlom!
És itt kérdeznék szintén tőletek-mi egy 47 éves pár vagyunk, egy 7 éves kisfiúval. Barátaink közül senkinek sincs lakóautója, így szinte mindig hármasban megyünk mindenhova. Nekünk párommal megfelel, de a fiúnk bizony igényli a gyerektársaságot. Ha van itt köztetek olyan, aki hasonló cipőben jár, szívesen társulnánk. Nekünk az indulópontunk mindig Pécs, de bárhova szívesen elmegyünk.

Mellékletek:
Megköszönte: jocibacsi, Brigi, Srychy, gattila, apóka, Vertigo, szgita, Laccci, SzeKo

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

Partnereink:

Egyedi lakóautók gyártása. Lakóautók szervizelése, átépítése, felújítása.