Üdvözlünk téged Vándor,

egy Önszerveződő, Szabad és Nyitott, Baráti társaságban, a Magyar Lakóautó Klub-ban!

Regisztráció
Emlékezz rám

emo Berekfürdő strand és gyógyfürdő

Több
2019 nov. 10 19:03 #55556

Többen kerestek kempinget fürdővel együtt.
Mi évek óta Berekfürdőre járunk, teljes megelégedéssel.
3 ott öltött nap után nem kell fürdőbelépőt fizetni.
November 3 után 50% kedvezményt adnak.
furdo.berekfurdo.hu/?module=news&fname=akciok
A kemping mosdói rendbe vannak, a wifi jó, a felújított étterembe normál áron lehet menüt enni hétköznap.
Jó pihenést


Szeret
Megköszönte: repi

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

Több
Több
2017 szept. 25 07:09 #51069

portland írta:

kerdesem lene, mi az a bivakolas?? kiszamitottam csak vadkemping johet, de honnan valo ez a szo???
mindenhol off grid -nek hivjak a csatlakozas nelkuli lako atuzast
koszonom

Nem biztos, hogy pontos az infóm...
A 19. században a Hollandok Francia katonákat kölcsönöztek. Mivel nem volt annyi kaszárnya a franciákat sátortáborban helyezték el. "Bivoque, vagy bivacco"-nak nevezték őket. (sátorozók).
Később az első világháborúban a német katonák nevezték a sátortábort "Biwak" néven.

Megköszönte: portland

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

Több
2017 szept. 25 07:00 #51068

portland írta:

kerdesem lene, mi az a bivakolas?? kiszamitottam csak vadkemping johet, de honnan valo ez a szo???
mindenhol off grid -nek hivjak a csatlakozas nelkuli lako atuzast
koszonom

Biwak =
Szabadban lévő tábor.

Biwakolás =
A biwakolás amikor csak úgy megállsz éjszakázni egyet valahol útközben. Ahol megtetszik a hely, amit alkalmasnak találsz az éjszakázásra. Lakóautóval lehet ez egy parkolóban, lakóautós parkolóban, esetleg vízparton vagy mezőn. Vagyis nem egy kempingbe beállva, hanem kihasználva azt hogy egy lakóautóval bárhol, komfortosan lehet éjszakázni.

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

Több
2017 szept. 24 21:03 #51064

kerdesem lene, mi az a bivakolas?? kiszamitottam csak vadkemping johet, de honnan valo ez a szo???
mindenhol off grid -nek hivjak a csatlakozas nelkuli lako atuzast
koszonom

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

Több
2017 szept. 12 23:56 #50920

Mi is voltunk idén húsvétkor Berekfürdőn, igaz csak bivakoltunk de azért szétnéztünk a kempingben a fürdőben tett látogatásunkkor. A tóparti rész valóban hangulatos már aki oda tud állni :) Egyébként a tó még hosszan elnyúlik a kempingen kívül is.
Mi az út melletti parkolóban álltunk egy játszótèrrel szemben, este kicsit zajos volt az elsuhanó kocsik miatt de beljebb a helikopteres múzeumnál van egy füves mező az jobb választas lehet.
A fürdőben a fedett rész modern, viszont a kültéri medencék még a jóöreg meszes falúak.
Összességében, nekünk egy nap elég volt, aztán továbbálltunk Szolnokra.

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

Több
2017 júl. 24 20:36 #50580

Ez szép összefoglaló volt.
Ennek ellenére meglátogatjuk és én is írok véleményt.
:)

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

Több
2017 júl. 19 10:36 #50579

Valami hétvégi áztatásra vágyva körbenéztünk, hogy hazánkban merre nem jártunk még. Némi hezitálás után kiválasztottuk Berekfürdőt, ahol voltunk már 1x 18 évvel ezelőtt, szóval semmire nem emlékeztünk.

Berekfürdő a Nagykunságban Karcag mellett található, tőlünk 185 km-re. Már előre eldöntöttük, hogy nagyon jónak kell lennie, hogy rendszeresen ennyit utazzunk. Aránylag jó utakon sikerült normál idő alatt odaérnünk és bár a kemping tele volt, azért találtunk hátul a kerítés mellett egy egész jó kis szeparált placcot. Úgy éreztük, mintha mi lennénk a vendégek egy lengyel kempingben, annyi lengyel vendég volt.

Nos lássuk a tapasztalatainkat. Előnyök: A kemping nagy, egy régi gyümölcsös területén lett kialakítva, füves szabad területek, nincsenek parcellák. Bár sok a fa a kempingben, azért lehet találni olyan helyet, ahonnan az antenna kilát a satellitre. Éjszaka nagy a csend. Jó minőségű gyógyvize van, ugyanolyan síkos jellegű, mint a kerekdombi fürdőé. Áramellátás jó, free wifi is van, bár mi csak egyszer tudtuk kicsiholni a gépeinkből, nagyon lassú volt, ezért a mobil wifinket használtuk. Szoc boxok mindenfelé, normálisak, tiszták is. Nyitott konyhák is vannak, tűzhelyekkel, az egyikben vagy 20 bérelhető hűtőszekrény is van. Közvetlen átjárás van a fürdőbe, bennefoglaltatik az árban, az élménymedencék is. A kemping és fürdő egy hosszanti tengelyen fekszik, tehát az elejétől a végéig hosszabb sétát igényel. Kinn nagy csúszdás élménymedence a kicsiknek, úszómedence a "sportolóknak" egy nagy meleg ikermedence a családoknak, és 2 gyógymedence az "időtálló" :)  vendégeknek. Fedettben 1 meleg élmény és 2 gyógymedence. Két nagy sportpálya, egy homokos röpi, egy betonos foci. A fürdő is nagy területen fekszik, rengeteg fával, madárvilággal. Hölgyeknek sok shoppingolásra alkalmas bót :). Benn a fürdőben egy sarokban étkezési lehetőségek, 7-8 büfé egymás mellett, 2 halas, 3-4 melegétel, 1 lángosos, 2 bográcsos karcagi birka-pacal-marha-csülök pörkölttel, kenyérlángos, pizza is kapható.  Kocsma is van, rögtön kettő. Az ikermedence másik végén egy nagy teraszos étterem található, napi 1000,- Ft-os menüvel hétvégén is. Mi ettünk az ott töltött három nap alatt halászlét, pacalt, birkapörköltet, lángost, süllőt, toros töltöttkáposztát a büfékben. Mindegyik kifogástalan volt. A kemping jobb oldalán horgásztó van, de sajnos oda nem lehet lakóval betelepedni, mert állandóra telepített lakók állnak a tóval szemben. A fürdő főbejáratán át érdemes inkább közlekedni a kempingből - állandó karszalaggal - ami rögtön a berekfürdői evnyú-ra vezet. Ezen a "sugárúton" szemben rögtön a polgármesteri hivatal lelhető fel, jobbra 100 méteren kispiac, 2 fagylaltozó, pékség, könyvtár, patika, COOP üzlet, balra 100 méteren 1 hotel.(Talán az is elég, ha az embert kiáll a főbejárat elé és  jobbra-balra szétnéz. )  :) És aki ettől nem fáradna el, választhatja az innen induló, a Hortobágy szélén haladó 18 km-es bicikliutat. Pontos térkép jobbra a piac mellett található.

Hátrányok: Kicsit retro a kemping. Az egyik oldalán elkerített gépészeti terület, lerakott sittel, ócska gépekkel.  Sok faház van benne, de ezek is lelakottak, elég ócskának néztek ki. Az utak és járdálapok törtek, besüllyedtek, oda kell figyelni a járásra. A fedett fürdőt az elmúlt években fejleszthették fel, de 1 kisebb térben 3 medence van csak, amikor esett az eső, nagy zsúfoltság volt. A büfésor is eléggé retro, az előtte lévő asztalokról nem beszélve. Egy házaspár ebédköltsége itt a büfésoron levessel, főétellel, ital nélkül 5000,- Ft. körül jön ki, kivéve, ha az étteremben a menüt választja 1000,- ft/fő. árban. Szombat délben a COOP-ban volt három, azaz három szeletelt fehér kenyér, az is tegnapi.  A büfék melletti gyógymedence valószínűleg a múlt századból maradt még itt. Ennek ellenére a kempingárak hasonlóak a jobban szituált kempingek áraihoz. Pl. kedvezménykártyával kettőnknek 3 éj 18.000,- Ft. volt.

Nos, ez a kemping nem nyűgözött le bennünket, még várunk egy kicsit egy nagyobb felújításra.

Bővebben...


Senki nem lehet t
Megköszönte: TRUCK-1, Döme

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

Partnereink:

Egyedi lakóautók gyártása. Lakóautók szervizelése, átépítése, felújítása.