Üdvözlünk téged Vándor,

egy Önszerveződő, Szabad és Nyitott, Baráti társaságban, a Magyar Lakóautó Klub-ban!

emo 21 nap lakóbusszal Itáliában

Több
2023 júl. 28 22:38 #57919

generic cialis from india 9 early breast cancer patients receiving adjuvant chemotherapy developed VTE

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

Több
2019 szept. 05 11:51 #57369

21 nap lakóbusszal Itáliában

Általános adatok, információk: Utazók, házaspár két 14-15 éves fiúval. Jármű, FIAT Dukato alvázon Chausson Flash 26, 4 személyes lakóbusz. Utazási időszak június 25-től, július 16-ig. Útvonal: Budapest – Villach – Punta Sabioni – Lago di Trasimeno – Nerano (Sorrento, Capri) – Roma – Livorno (Pisa) – Sanremo (Monako) – Cremona – Ankaran (Slo.) – Zalakaros – Budapest. Átlag üza. fogyasztás 11-12 l/100 km.

Olaszországban a bankkártyát nem mindenhol fogadják el, kisebb kempingek, kis boltok, vendéglők, autópálya kapu és utcai kiszolgálás estén kp-re kell felkészülni. Nekünk esetenként a benzinkutas fizetés is gondot okozott, mert több rendszer is működik eltérő módon, szinte minden kút önkiszolgáló.

A vezetékes víz, ahol jártunk iható és jó minőségű. A kempingekben az áramszolgáltatás eltérő teljesítményű, volt, ahol csak 5-6 ampert kaptunk, a klíma és a mikró egyszerre nem mehetett, a mosógép használat 4-6€.

Az autópályákon sokkal kevesebb a tájékoztatás, mint nálunk, a sok útjavítást azonban előre jelzik. Angolul már mindenhol beszélnek, ahol turisták megfordulnak. A civil olaszok kedvesek, segítőkészek, és nálunk türelmesebbek, de a kemping kiszolgáló személyzetre nem mindig jellemző.

1. nap: Indulás 5.30-kor (hárman), első megálló Felsőőr (Ausztria) tankolás (fogyasztás 12l/100 km.) jó osztrák kávé, tovább az A2-en Villach felé, találkozás Gergőékkel 12.30-kor, felvettük Benit (negyedik utas). Újabb tankolás (osztrák gázolajjal csak 11l/100 km. ára, mint nálunk) Fél óra pihenő, tovább Punta Sabioni Marina di Venezia kemping, érkezés 16.30. Jót futottunk, összesen 751 km-t mentünk. A lakóbusz ok. de a klíma ventilátor csak 4. fokozaton dolgozik. A kempingbe hamar bejelentkezünk, kb 80%-os a telítettség. A tenger a busztól kb. 350-400 m, 28 fokos, tiszta, bődületes meleg van. Megnézzük a medencéket is, van öt és több jakuzzi. Jó vásárlási lehetőség a kempingben egy nagy Spar, jó árak, kész ételek, nem kell főzni.  Korán takarodó, megpróbáljuk klíma nélkül, 10 percig bírjuk. Klímával alszunk.  

2. nap: Reggel 6.30-kor tenger, teteje hűvös, lejjebb langyos, rendkívül tiszta, vissza reggeli, lecuccolunk a tengerpartra, 11-ig bírjuk, aztán fel a hűvösbe. Medencézünk kicsit, de perzsel a nap és a fiúk már pirosak, vissza a buszba szieszta klímával. Délután tenger és medence, kezdünk hozzászokni a párás meleghez.

3. nap: 7 kor busz Punta Sabionéra (2 km/2€/fő), pár perc múlva indult a hajó (30 perces út, retúr 15€/fő) Velencébe, a város még üres és meleg sincs, kb. 3 órás séta, kezd megtelni a város. Egy jó kávé a Rialto-híd lábánál, és vissza a kempingbe, hajók pontosak, menetrend szerint közlekednek.

4. nap: lötyögés a tengerparton és a medencéknél (16 nyak-dögönyözőt számoltam) felkészülés a holnapi útra.  

5. nap: Indulnánk, 7 kor, de fizetni csak 8-kor lehet, hiába működik a recepció, kis késés (3 éjszaka 192€), irány dél, a Trasimenó –tó, Kursaal kemping 440 km, (A1 autópálya) de a fiuk kérésére kis kitérő a Ferrari múzeumba Modenába, Bologna körül a pályán kisebb dugó, de délben már ott vagyunk. A fiúkat, mivel csak 15 évesek kísérővel engedik be, a két diák 14€, a felnőtt 17€ a kiállítás megtekintése kb 30 perc volt. A látottak nem álltak arányban a ráfordított idővel és pénzzel. Kempingbe érkezés kora délután, kellemes (viszonylag) olcsó hely. A tó és látképe kicsit balatoni, vize kellemes, turista nem sok, kis medence és jakuzzi is használható, fürdő, WC tiszta. (Egy éjszaka 41€)

6. nap: Irány Nerano (tovább A1 autópálya, Nápoly dél, Sorrento félsziget déli oldala) kitérő Perugia városa, amelynek fő látványossága, maga az óváros több száz méterre emelkedik ki a parkolótól, de innen siklószerű felvonóval (1,5 €, 7 megálló 10 perc) lehet feljutni a városba, ami nagyon ütős. A jó állapotban lévő több százéves épületek és az utcák különleges turistalátványosság. A többit az útikönyvekből olvassátok el. Aki erre jár, ne hagyja ki! Tovább az A1-en, a forgalom közepesnél kicsit erősebb sok a kamion, a három sávos sztrádán előznek is a középsőben, néha 100-nál is többel. De nincs rohanás, valószínűleg a drága üzemanyag miatt (a gázolaj 1,50€ körül, a benzin drágább) a jó autókkal is 110-120-al „ődöngenek”. Sorrento után 40 km-es hegyi út, több mint egy óra alatt tettük meg, sok helyen nem fért el két jármű egymás mellett, és a belógó ágakra is figyelni kell. Viccelődtünk, hogy mi lenne, ha szemben egy busz jönne, a vicc valóra vált, tolatás cipőkanál, kb öt perces manőverezés, nők ne nézzenek oda. 6-7 óra körül érkezés a Nettuno kempingbe, ami egy gyönyörű terasz a tenger fölött kb. 20-30 m-re. A megtett km 450.  A legszerényebb szállásunk eddig, de tiszta, a szolgáltatások működnek, de vásárlás kicsit drágább az eddiginél, pl. ásványvíz 30-60 cent helyett 1,5€, ide mindent messziről és bonyolultan kell hozni. Jót alszunk, nem kell klíma.

7. nap: felfedezzük a partot, a tenger kristálytiszta, búvárkodás, tele élőlénnyel, Balázs látta a medúzát, de mégis valahogy találkoztak. Kis ijedség, antihisztamin, két 4 cm-es csípésnyom a karján, büszke rá. Estére lehűl a levegő, éjjel be kell takaródzni. Isteni!   

8. nap: 10 órakor indulás Caprira, kb 80 személyes kishajóval megyünk, a személyzet rendkívül segítőkész egész nap. Amíg át nem érünk (40 perc) angol és olasz nyelven idegenvezetés, majd a szigeten szervezik a programjainkat, ami részben kötött csak, mindenki azon vesz részt, amin akar. Mi rátapadunk az idegenvezetőre, buszokat szervez, sétál velünk a legszebb helyekre és kilátó pontokra. Kétszer szálluk buszra, a végpont a székes felvonó a sziget legmagasabb csúcsára. A lejtmenetben lehet jó videót és fotót készíteni. A végén a kikötő melletti strandon lehűthettük magunkat a tiszta tengerben. 16 órakor visszaindulás, de előbb körbe hajózzuk a szigetet, amit fentről láttunk megnézzük a tengerről is, csúcs. Az egész napos kirándulás összköltsége 67€/fő volt, még egyszer elmennék. A látvány és a klíma csodálatos, a kikötőben és egyes frekventált helyeken sokan voltunk turisták, de viselhető volt. Tanulva az előzőekből este kifizetjük a kempinget (4 éjszaka 230€), mert reggel indulás lesz. Éjfélkor 20 perces tűzijáték valakinek, de mi is élveztük.

9.  nap: Ma van Beni 15. szülinapja, megköszöntjük (tegnap este tűzijáték). A hegyi utat már séróból letudjuk, irány Pompei. Drága parkoló a lakóbusznak, busz napi jegyet kell venni 30€-ért. Kis sorban állás a pénztárnál (kb. 40 perc) egy kassza működik, és a csoportokat előre veszik. Ma a 18 év alattiak ingyen mehetnek be a, két felnőttjegy sem drága 30€, két órát töltünk itt, mert nagyon meleg van, irány Roma Kemping, Róma kb. 300 km. Érkezés 13 óra körül, két éjszakát tervezünk itt lenni. Mártózás a medencében (a napozó ágyért nem kell fizetni) jakuzzi, délután érzünk még annyi erőt magunkban, hogy egy esti városnézést bevállaljunk. 7€ a 24 órás tömegközlekedésre a jegy, nekünk pont ez kell, a recepción megvehettük. Az első utazáson egyszer kell kezelni, ekkor indul a 24 óra, a metrón kell csak bedugni, visszaadja, kapu nyílik. A Colosseumig megyünk, ahol ingyen ásványvíz vételezhető, de amúgy is Rómában sok helyen folyik ivóvíz a nyilvános kutakból. Séta a Capitoliumig, Piaza Venezia, rátekintünk a romkertre, séta a Trevi kúthoz. Már sötétedik, de rengeteg a turista és elég meleg van. Este 11-re vissza a kempingbe.

10. nap: Reggel korai indulás tervezve, de a csapat nem bír felkelni, így csak 10-re jutunk be a városba, a Vatikán bejáratánál több ezren állnak sorba a bebocsátásra, meleg van, körbe sétáljuk a Vatikánt, Angyalvár, Pantheon, vissza a kempingbe, a fiúknak ennyi is elég, mi meg már láttuk a többit. Az öt évvel ezelőtti római állapotok ma mintha romlottak volna. A közlekedés pontatlan, kényelmetlen (járatkimaradás, zárt busz és nem működő klíma, darabos vezetési stílus, két kézzel kell kapaszkodni, stb.) A legnagyobb baj a szeméthegyek, amin látszik, hogy több hete gyűlnek, konténerekben és mellette. Feltűnő, hogy sok autó rettenetesen koszos. Összességében rossz benyomás a fiúknak, nem tudom, visszajönnek e még ide, pedig volna még látnivaló. Délután medencézés. Este fizetünk a két éjszaka 160€.

11. nap: Reggel 7 órakor indulás irány Livorno észak, Mare e Sole kemping, megállás félúton Grosettoban, NATO vadászgépek köröznek, fotózzuk őket, a Lidlben feltöltjük a készleteinket, az árak jók, nem sokkal drágább, mint otthon. Érkezés 12 óra körül. A tengerpart az igazi homokos, a tenger tiszta és meleg. Délutánra 6€-t elkérnek a két ágyért és a napernyőért, de szükséges. Jó a medence is, úszósapka kötelező. A zuhanyzáshoz 1/2€-ért (4 perc) érmét kell venni, a mosogatáshoz csak hideg víz van.  Este 11-12 óráig zajlik az élet, aztán lehűl a levegő és elcsendesedik a kemping. Délután 6-tól, 9-ig sok a légy, ez zavaró, eddig a szúnyogokat is elkerültük. 

12. nap: Egész nap lötyögés a tengerben és a medencében. 

13. nap: Kirándulás Pisa-ba, helyi járat a campingtől, Pisa centrumig 5,60€/fő oda-vissza, kb 15 km, menetrend szerint közlekedik, aránylag pontosan félóránként. A belvárosból kellemes 15 perces séta a ferdetoronyig (leírás az útikönyvekben) 15€-ért fel lehet menni a toronyba. Monszun csap le ránk, részben fenn a toronyban és lenn is, nagy élmény, az esernyőnek semmi értelme. Kis utcában jó kávé (a macchiátót szeretem, abban van egy kis tej, mert tisztán nekem erős). A városfalon kívül bazársor, lehet szuveníreket venni. Vissza a kempingbe, útközben extra hot dog, és még extrább hamburger. Tengerpart, medence, este pakolás, reggel indulás SAN REMO- ba, tervezett út 330 km, de Genova is benne van, ez meg olyan, mint nálunk az Élessarok nyári csúcsban. Számla rendezése 3 éjszaka 165€.

14. nap: 6.30-kor sikerül indulni, fogyóban a gázunk, mert a hűtő jobbára arról ment, mert úgy jobban hűtött. Több benzinkútnál is megállunk, de nincs töltési lehetőség. Genovában dugó, a leszakadt híd is hiányzik, kevés a tábla és el is kavarunk kb. 30 km-t. 13 óra körül érkezés, Villaggio dei Fiori kempingbe, jó helyet kapunk, panoráma a tengerre, a strand alattunk 10 m-el, nagy sziklás, teraszos (ez egy kicsi sportos) illetve 60, méterre apró kavicsos. A víz tiszta, de csak kb. 22 fokos, ettől már elszoktunk. A medence 30 fokos, sós vizű, 1/3-a különféle jakuzzival és persze animáció, mint minden medencés kempingben. Este a parton disco, jó zene 11-ig.

15. nap: Kissé felhős, langyos reggelre ébredtünk, ma éjjel sem kellett klíma, csak enyhe szellőzés ment. Medencézünk, tenger, a gázpalackot feltöltetjük, viszik, hozzák 45€-ért, de nincs más megoldás. A tengerben megjelentek a medúzák, néhány franciát megcsípnek, úgy döntünk, hogy holnap tovább megyünk, este kifizetjük a 2 éjszakát 145€.  

16. nap: Reggel indulás Monakoba, részben a tengerparti úton, majd a sztrádán, kb 1 óra az út, lakóbusszal nem találunk parkolót, már elindulunk visszafele, amikor sikerül leparkolni, és még fizetni sem kell. Két óra városnézés, gyönyörű, és az autócsodák sokasága… Délben indulunk kelet felé egy éjszakát Cremonában tervezünk tölteni. Érkezés a Paco al Po kempingbe 16 óra körül. Letáborozunk, irány a város kb 20 perc gyalog, ez is szép város (többi az útikönyvben) jó pizzéria egy kedves téren, az eddigi legfinomabbat ettük (american, napoli és capiccoza) mindegyik ízlett. Éjjel takaróval alszunk, falusi illatok (tehén, széna) rock fesztivál a közelben, de nem zavaró.

17. nap: Kellemes ébredés, friss a reggel, a kemping úgy működik, mint egy automata parkoló, fizetünk (egy éjszaka 17€) és kinyílik a kapu. Tankolás, nincs személyzet, aki segítsen megint más rendszer, nagy nehezen sikerül tankolni és fizetni, vagy fordítva. Unalmas tájon haladunk Brescia, Velence, Szlovén határ irányába, még egy utolsó vásárlás Palmanovában, átlépjük a határt érkezés 4 óra körül Ankaran kemping Ankaran település. Levegő kb 25, a tenger 22 fokos, kicsit sportos, sós, minta a tenger. Estére lehűl a levegő és pár csepp eső is esik. nap:

18. nap: Verőfényes napsütés, séta a tengerparton, bele is megyünk, a hőmérséklete viselhető, kicsit füves az alja. Nézzük a medencét, két ágyat bérlünk, azon el vagyunk egész nap. Megnézzük a helyi boltot, mintha drágább lenne egy kicsit, mint Olaszország. Délután tervezzük a továbbiakat, esőt mond holnapra, tovább kellene menni.

19. nap: Reggel fizetünk, kellemetlen meglepetés, a legdrágább kempingben voltunk (2 éjszaka 192€) minden legalább 30%-al többe került, mint Olaszországban, pedig a hely nem volt a legjobb. Irány Zalakaros, megállunk Posztojnán, a fiúk még nem látták a cseppkőbarlangot. Beleférünk az első csoportba (9-kor indul,   10.45-kor vége) tovább Karos felé. Tankolás, legalább a szlovén üzemanya kicsit olcsóbb (1,24€), érkezés 4 óra körül a Thermál kempingbe. Kissé lerobbant, de kellemes hely, és az árak töredéke az előző kempingekének. Séta a városban, szépen parkosítva, tetszik. Remek vacsora a kemping házias éttermében (csúcs!). Jót alszunk a kellemes hűvös éjjelen.

20. nap: Másnap irány a fürdő, friss az idő, kis szél is van, nincsenek sokan. Remek a gyógyvíz, ázalgunk . Zalai rétes, felvásároljuk a készletet, ezt a fajtát csak itt lehet kapni. Este séta a városba, vacsora a tegnapi étteremben, megint nagyon tetszik a házias kiszolgálás a jó és bőséges ételek, ajánlom mindenkinek.  

21.nap: Reggel fizetünk (2 éjszaka 55€) irány haza, délután még rendbe kell hozni a buszt, hogy reggel vissza tudjuk adni. Érkezés 13 óra körül kipakolás, takarítás, kívül belül, este 7 óra fele végzünk. Reggel visszaadjuk a busz, minden rendben, az összes futott km 4200.   

Bővebben...

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

Partnereink:

Egyedi lakóautók gyártása. Lakóautók szervizelése, átépítése, felújítása.