Üdvözlünk téged Vándor,

egy Önszerveződő, Szabad és Nyitott, Baráti társaságban, a Magyar Lakóautó Klub-ban!

Rövid hétvégi beszámoló Kapolcs 2008

Már terveztem, hogy néhány év után ismét ellátogatunk a kapolcsi fesztiválra. Idén gazdasági okok miatt Bűvészeti Fesztivál címmel rendezték meg a Művészeti fesztivált.

Pénteken este indultunk – ezúttal Geri fiunk és barátnője is velünk tartottak. Az M7-en elég nagy volt a dugó, 30-40-el haladtunk, úgyhogy Fehérvárnál letértünk a 8-asra. Elég későn, már 11 körül értünk Kapolcsra ahol a már megszokott helyünkön – ahol fesztiválidőszakon kívül más alkalmakkor is éjszakáztunk már – telepedtünk le. A nagy parkolóban már alig volt kocsi. Éppen véget ért az eső, de azért a késői idő ellenére elég sokan voltak az utcákon, a Gástya sétányon is szólt még a zene. Sétáltunk egyet, ettünk finom kemencés lángost, de a palacsintás már bezárt. Gyakorlatilag a kocsmák voltak még nyitva és elég nagy volt a forgalmuk.

Éjszaka még élvezhettük néhány kocsijához igyekvő, vagy éjszakai pihenő előtt még némi önkifejezésre vágyó látogató előadását.

Másnap reggel viszonylag korán keltünk és úgy döntöttünk, hogy a legkisebb távon teljesítjük a teljesítménytúrát. Sajnos reggel még nem voltak nyitva a palacsintázók, kürtős kalácsosok, de azt gondoltuk, majd a túra során a következő községben, Monostorapátiban már biztos nyitva lesznek.

A túrát kicsit nehezítette, hogy – mint később az ellenőrzőponton kiderült – néhány napja, az útvonal kijelölését követően áthelyezték a villanypásztort és a tehéncsordát. Így aztán különböző csapatok bolyongtak erdőn – mezőn keresgélve az utat. A GPS velünk volt, az irányt megtaláltuk, csak arra nem volt út. Így aztán mi is bolyongtunk mindenféle csapásokon a megfelelő irányba, míg rá nem leltünk ismét a kijelölt útra. Monostorapátiban nem volt semmi felhajtás – palacsinta és kürtős kalács se. Aztán ugyanígy jártunk Taljándörögdön is. Addigra már eléggé elfáradtunk, a legnehezebbek a hosszú napos útszakaszok voltak a görögországit csaknem utolérő hőségben. Mire visszaértünk Kapolcsra kb. 22 km-t tettünk meg és nagyon kilógott a nyelvünk.

Kis pihegés után a fiatalok elmentek, hogy végre hozzájussanak a már nagyon vágyott palacsintához és egyéb finomságokhoz. Ezután mindenki kidőlt és amíg közeledett a vihar jót aludtunk. Este még bementünk a faluba, hallgattunk egy kis dzsesszt, meg más zenét is, nézegettük a kézműves árudákat. Éppen időben értünk vissza a lakóhoz, mert megérkezett a következő eső.

Vasárnap a fiatalok még aludtak, amikor elindultunk a Balaton felé, hogy még találjunk parkolóhelyet. Tihanynál a sajkodi strandra mentünk, ahol bár kicsit friss volt a víz, azért jót strandoltunk, majd délután hazaindultunk.

Kellemes hazai hétvégi program volt, bár sajnos az alacsony költségvetés meglátszott a fesztiválon, gyakorlatilag Kapolcson volt csak élet, máshol bár volt egy-egy program, de alig voltak látogatók, a korábban jellemző forgatagnak nyomát se láttuk.

Partnereink:

Egyedi lakóautók gyártása. Lakóautók szervizelése, átépítése, felújítása.