Üdvözlünk téged Vándor,

egy Önszerveződő, Szabad és Nyitott, Baráti társaságban, a Magyar Lakóautó Klub-ban!

Regisztráció
Emlékezz rám
Évek óta dec.26.-jan.1. között Kronplatzba, Dél-Tirolba járunk síelni, bár nem szokásunk ugyanoda többször visszajárni, de ennek a helynek nem tudunk ellenállni.

Hozzá kell tennem, hogy ilyenkor nem lakóautóval megyünk, mert az autónk nincs téliesítve, és "korunknál fogva" télen a sok cuccal és a korai sötétedéssel nem tartjuk elég komfortosnak a kempingezést, nem így az olaszok, németek, lengyelek, csehek, belgák, akik nagy számban vadkempingeznek itt a sífelvonó parkolójában. Ismerve a helyi viszonyokat, megérkezés után  első utunk a parkolóba szokott vezetni, hogy végignézzük a lakóautós sort. 26-án 40 autót számoltunk meg, a szám szilveszterre legalább 60-ra gyarapodott. A parkoló kezelőinek szemmel láthatóan nincs ellenére a vadkempingezők hada, külön részt alakítanak ki számukra a legegyenesebb terepen.
Nem rettenti vissza e népes társaságot, hogy a vízutánpótlás kissé nehézkes a felvonó mosdójából, kannákkal bukdácsolva a jeges terepen. Többen a kb. fél km-re lévő termálfürdőbe járnak "after skiing" ellazulni, megoldva ezzel a tisztálkodás gondját is. Többen áttértek már a gázolajos fűtésre, fertelmes bűzt árasztva, mert az éjszakai 15-20 fokos mínuszokban a gázpalackok nem soká bírják.Ketten-hárman egy közös aggregátorról töltik az áramot. Szórakozásról a felvonó völgyállomásánál lévő számos kocsma gondoskodik
A síterep egészen kiváló, abszolút hóbiztos a 200 hóágyunak köszönhetően. A közeli kisváros, Bruneck , vagy a 30 km-re lévő Brixen pedig ódon házaival, szűk utcáival, hagyományörző kirakodóvásáraival olyan nyüzsgő és élettel teli , amit  sehol máshol nem tapasztaltunk.  A távolság Bp-től 700km. Hátha valakinek kedve támad egyszer kipróbálni!

Partnereink:

Egyedi lakóautók gyártása. Lakóautók szervizelése, átépítése, felújítása.