Üdvözlünk téged Vándor,

egy Önszerveződő, Szabad és Nyitott, Baráti társaságban, a Magyar Lakóautó Klub-ban!

Regisztráció
Emlékezz rám

Lakoautoval karácsony és ujév között Kaprunban Féléves lakoautonkkal karácsony és ujév között 1 hétre Kaprunba utaztunk (1 férfi + 1nö + 1 boxer kutya). Tél lévén volt nálunk 2 db. gázpalack és egy elektromos árammal müködö olajradiátor.  Az elektromos olajradiátor nagyon jól bevált. Gázzal csak éjszaka fütöttünk, nappal az olajradiátor ment igy egy hét alatt nem fogyott el 1 gázpalack és a 25 fokos állando meleg biztositva volt. Éjszakánként a külsö hömérséklet lesüllyedt -25 fokra, aminek következtében a szennyviztartályunk (elektromos fütés ellenére) befagyott, nem lehetett leereszteni a vizet. Továbbá a fürdöben a vizlefolyo szintén befagyott. Érdekes hogy ugyanakkor a konyhai vizlefolyo nem fagyott be. Mivel a camping-ben volt mosdo és zuhanyozo, nem volt olyan lényeges hogy a fürdöszobában nem ment a vizlefolyo. Ujévre aztán megenyhült az idö és -5 foknál (külsö hömérséklet) feloldodtak a befagyott részek.

Miután a gleccseren sieltünk (az ingyen sibusz a campingnél megállt) a léceket és sicipöket a gleccserállomáson hagytuk egy szekrényben napi 3 euroért. Igy nem kellet minden nap cipekedni. Maga a Camping egy 4 csillagos hotelhez tartozott, lehetett használni a szaunát, a hotelnek meg kivállo konyhája volt magyar pincérekkel. A campigtöl 15 perc volt gyalog Kaprun belvárosa és 10 percre volt egy nagy Billa élelmiszer áruház.

A nagy hideg ellenére az automatikus szatellit antenna pillanatok alatt megtalálta a szatelllitet igy esténkén tv-zés is biztositva volt. Reggel meg láttuk a tv-n milyen az idöjárás a hegyen. Az automatikus antennát novemberben szereltettük fel, mivel a korábbi kézi antennát képtelenek voltunk beállitani (csak egyszer sikerült többorás kisérletezés utján). Ha husvétre az internetten szép idöt josolnak ujra megyünk sielni.

Amugy én irtam a stopposként (akkor még nem regisztráltam magam az 53-as élménybeszámolót "lakoautozás Budapesten".

Partnereink:

Egyedi lakóautók gyártása. Lakóautók szervizelése, átépítése, felújítása.