Üdvözlünk téged Vándor,

egy Önszerveződő, Szabad és Nyitott, Baráti társaságban, a Magyar Lakóautó Klub-ban!

Regisztráció
Emlékezz rám

Első lakóautós utazásunk, ami elsősorban a tapasztalatgyűjtésre irányult. Többségében pozitív tapasztalatokkal lezárva.

 Utunk szegedről indulva az itthoni autópályák kihagyásával Barcs irányában hagytuk el az országot. Ljubljana érintésével érkeztünk meg az esti órákban Triesztbe. Igazság szerint öbbre számítottunk. Olybá tünt, mintha az egész partvidék kikötő lenne. Az éjszakát egy étterem melleti parkolóban töltöttük. Másnap (vasárnap) Trieste kikötőjénél lévő parkolóban álltunk le, és innen barangoltuk be a várost. Rengeteg lakóautós volt még a parkolóban, többségében olasz.
Megnéztük a várat és annak közvetlen környékét. Nem osztrák igényességűek a kiállítások, de legalább a jegyárak annak töredéke.2 felnőtt, 2 gyerek: 14 euró

Igazán jó fagyit készítenek az olaszok. És indultunk Jesolo irányába.

Mivel jómagam még eddig nem jártam olszországban, tartva az olasz temperamentumtól, hangoskodástól, kellemes meglepetés volt hogy nem volt igazán ilyen "élményben" részem.

Útközben valahol két irányban lehetett menni: jesolo ill. Bibione, az utóbbit kevesbb kilométerre taksálta, ezért gyors megbeszélés után e felé vettük az irányt. Amit utólag látva nagyon jól döntöttünk.

Bibione-ban némi keresgélés után a Dune kempingben kötöttünk ki. 44 euró/nap
Este biciklivel bekarikáztnuk vacsorázni, és egy elsőre jónak tűnő étteremben meg is tettük. Az étlapon szerepelt rákokból halakból álló tál azt kértük, üdítőt és még talán sült krumplit. Sajnos ilyen vacak kaját amit kihoztak már rég nem ettem.......:(
Ebből tanul az ember ízetlen, sótlan, túlsütött....szóval nekünk ehetetlen....=65 euró

Innentől már nem mentünk étterebe, csak fagyizni.

A tengerpart tiszta, rendezett, lassan méllyülő gyerekeseknek ideális. A kemping is tényleg nagyon kellemes volt, rosszat nem tudunk mondani.

Ha olvasná valaki aki szintén még nem volt lakóautós nyaraláson néhány saját tipp:


- Az omnisztor alá ajánlatos előszőnyeget vinni.

- Lakótér klíma nélkül kínszenvedés az éjszaka

- Külső kempingfőzőt vinni sokkal praktikusabb

- Jó ha van az omnisztronak felcsatolható oldala

- Ne várd el hogy a többi magyar kempinges visszaköszönjön, nem érdemes

 

Nem akarom hosszúra nyújtani, innen Putto Sabbionéba mentünk onnan hajó velence.
Parkolás 17 euró. Hajó. 2+2 oda-vissza 32 euró.

A szokásos élmények szép, szűk kis utcák NEM volt büdös, tiszta kellemes levegő volt.
Rengeteg luxus üzlettel.

Az egyetlen amitől elborult az agyam, hogy leültünk étterem elötti teraszra fogyasztani: a nejem: sör, jómagam : kv a gyerekek semmit mert elötte ittak egy jó adag jégkását. Na ez volt a baj !!! Mivel ők nem fogyasztottak volna semmit, ezért mi sem kaptunk semmit a néger felszolgálótól. Szó nálkül álltam fel, és jobb lábbal röpítettem az alumínium széket az asztal alá.


Szép volt, jó volt, visszatérünk, és már tudom hogy milyen felszereltésgű lakóautóra
van szükségem.


Hazafelé még várt egy rossz hír. Nyaralásunk során a fiam kétszer internetezett itthoni mobil internettel, és utána már nem lehetett használni. A telefonjainkat sem. Nem gondoltunk semmire mert tavaly sokkal többet használtuk ausztriában, és nem volt semmi gond sem.


Egészen a magyar határig nem volt térerőnk. Itthon nagykanizsán bementünk az első T-pontban hogy ugyan mi történthetett?! Itt közölték, hogy mivel nagy lett az internetes számla ezért lekapcsolták a telefonjainkat is. Hogy mennyi lett??? 150.000 Ft

Itt tartunk most...... nem fogom kifizetni. Fogyv. védelem, hírközlési felügyelet. megyünk inkább végig. 

Partnereink:

Egyedi lakóautók gyártása. Lakóautók szervizelése, átépítése, felújítása.