Üdvözlünk téged Vándor,

egy Önszerveződő, Szabad és Nyitott, Baráti társaságban, a Magyar Lakóautó Klub-ban!

Regisztráció
Emlékezz rám

Milyen koraösszel a tenger?Hát menj el és nézd meg!

 

Az első lakóautós utunknak egy bérelt kocsival vágtunk neki. Ha tetszik a lakóautós élet akkor veszünk egyet.Nem ismeretlen nekünk a kenpingezés, közel húsz éve lakókocsizunk már, de hát mégis egy próbát megér.Mit mondjak? Bejött! Az első perctől élveztem.
Indulás 7 órakor Budapestről.A reggeli dugókat megúszva haladunk Rábafüzes felé.Emlékeztek még? 84-ben szigorú tekintetű határőrök tapogatták végig a "Strabanc" tetőkárpitját dugimárka után kutatva.Hát nem találták meg.Most csak mosolygunk rajta, látva a kihalt határátkelőt.
Burgerland.A szomszéd fűje mindíg zöldebb.Na ja hát ez van.Klagenfurtba megérkezve beállunk a tóparti kempingbe, kerékpárokat leszedem, gyors ebéd után irány a parti bringaút.Kiérve a főút mellé iszonyatos hangzavar fogad. Egymást érik a Harley-k.Mint késöbb kiderült nem messze onnan Harley-Davidson találkozó volt.Rengeteg szép motor keringett az utakon.
Másnap irány a tengerpart.Szép idő fogadott.A parti Capalonga kempingbe vitt az utunk.Ez volt az a hely ahol egy hónappal előtte a nagy nyüzsi idelyén is segítőkészek és rendesek voltak velünk.Most van hely bőven, a vizesblokkok tiszták és kulturáltak.
A part szép, és "újra sós a tenger".Délután ismét kerékpárral irány a világítótorony. Este busszal bementünk a főutcába sétálni.Na ez a turistagyár központja.Nem baj azért ennek is megvan a maga sajátos hangulata.
Másnap reggel a másik irányba indulunk el bringázni.Déli órákra igencsak meleg lett. Kettőkor már fürödtünk a habokban. 5-kor irány Ausztria.Klagenfurt mellett egy kisvárosban töltjük az éjszakát, egy ingyenes stellplatzon.Reggel irány Tragöß. útközben megállunk Straßburgban, megnézzük a várkastélyt.Egész nap esik az eső.Ebéd egy tóparton.Hűűű ez romantikus.Ugye hogy mindenbe van valami jó? Késő délutánra megérkezünk Tragöß-be.Végig megyünk az úton a parkolóig.Ez egy zsákfalu, innen nem megy tovább az út. Sehol senki, és még mindíg esik. Nem baj. Kabát, esőkabát és esernyő.Nekivágunk a gyalogútnak. Elérünk a Zöld tóhoz.Nyáron már jártunk itt, képek az albumban.Nagy csodálkozás, alig van víz a mederben.Erős a vízszintmozgás, de azért így is szép. A parkolóban egyedül állunk. Az autómata 2.5 eurót követel a parkolásért.A konténerben van egy korekt és tiszta wc és vizet is lehet vételezni egy vízcsapról. A pirossal áthúzott sátor és lakókocsi ott virít a táblán,de a lakóautót nem tiltják, hát itt maradunk éjszakára, tucatnyi legelésző boci társaságában.Egész éjszaka esik, de kit érdekel ez a meleg autóban. A reggeli kacsaetetés után elindulunk haza.Egész úton az jár a fejemben, hogy nem szeretném visszaadni az autót.Eldöntöttük, megvesszük a gépet. A Giottiline Therry T20-as egy meglehetősen maszív felépítményű autó némi apró hibákkal,amik egy kis munkával javíthatók és megerősíthetők.A zuhanyzó a kinálatból az egyik legjobban vízzárt, a felszereltség korekt,az elrendezés szellős és jól használható, akár 6 személlyel is.A motor még 120 felett is rendelkezik tartalékokkal.A fogyasztása10-11 liter. A méretéhez képest stabil és jól irányítható.

                                                                      Nemo 

Partnereink:

Egyedi lakóautók gyártása. Lakóautók szervizelése, átépítése, felújítása.