Üdvözlünk téged Vándor,

egy Önszerveződő, Szabad és Nyitott, Baráti társaságban, a Magyar Lakóautó Klub-ban!

Regisztráció
Emlékezz rám

Bodeni-tó, Innsbruck, Garda tó és Pádua érintésével Jesolo-i félszigeten Velence közelében 9 nap szupercampingben.

Szeptember 11.-én már mellékszezonban 2 hétre Németország közepéböl Olaszország irányába vettük az irányt. Bodeni tó, Bregenz, Innsbruck, Brenner, Garda tó keleti partja , Pádua, Velence és vissza Salzburg utvonalon. Végig 25-27 fokos meleg volt


Elöször Lindau-hoz közel aludtunk meg a Bodeni tó partján árammal együtt 15 euroért


http://www.campingplatz-gohren.de/


Második éjszakánk Innsbrucknál volt. ADAC camping keresö könyv campcard kedvezménnyel árammal és 1 ora szabad WLAN használattal 20 euroért:


http://www.campinginnsbruck.com/


Ausztriában az autopályaállomások többségénél (benzinkut, étterem), ingyen WLAN van ami a lakoautoban is müködik. Páduában a Szent Antal Bazilika közelében nagy bekeritett örzött parkolo van. A bejáratnál a rendszámtáblát fényképezik le a soromponál. A fizetöautomatánál a saját rendszámtábla adatait kell beadni. 1 orára 1 eurot fizettünk.


Páduából mire Velence környékére értünk már sötét volt igy megaludtunk a velencei repülötér melletti campingben.


http://www.camping.it/veneto/albadoro/


ADAC campcard kedvezménnyel 17 eurot fizettünk egy éjszakára. WLAN-t szabadon lehetett használni. A recepcion magyarul is beszéltek. Iszonyu zajos volt a repülök fel és leszállásakor. Egy éjszakára böven elég volt.

A jesoloi félsziget végén találtuk meg Europa legnagyobb campingjét Marina di Venezia néven. Erre a szupercampingre 2 évvel ezelött a düsseldorfi lakoautokiállitáson figyeltünk fel ahol hirdették magukat. A campingnek nagy tengerparti strandja van kibetonozott ösvényekkel a tengerpartig hogy ne kelljen homokon keresztül kimenni, felár nélkül nagy édes vizi aquaparkkal rendelkezik (50 méteres uszomedence, hullám medence, fütött medencék, csuszdák stb.). A camping területén van szupermarket, éttermek, fagylaltozók, bárok, üzletek (minden olcsobb mint Velencében), teniszpálya (12 euro/óra), minigolf, játszóterek, sportpályák. Fizetös internet és WLAN (5 orára 5 euro). Kutyával utazoknak külön camping rész van fenntarva, nagy a campinghez tartozo bekeritett kutyasétáltato parkkal és kutyás tengerparti résszel, kutya mosdatoval (zuhanyozokkal). Minden patyolat tiszta, minden több nyelven kiirva, mindenütt beszélnek németül is. Lehet házakat is bérelni Sok magyar hangot is lehetett hallani. Campinghez kb. fél – háromnegyed óra sétautra van a hajokikötö (taxival 8 euro) ahonnan fejenként 13 euroért oda vissza be lehet hajozni Velencébe. A hajók negyed oránként indulnak kora reggeltöl éjfél utánig. Igy egyszer megjártuk Velencét mi is.


Az ADAC campingkeresö könyvben volt egy éjszakára ingyenes utalvány az olasz szupercampingekre mellékszezonban. Igy 9 éjszakára kutyával 2 személyre lakoautoval árammal (minden lakoautonak kijelölt helyen volt vizcsap is) 162 eurot fizettünk. Tehát napi 18 eurot. Junius, julius, augusztusban ugyanez több mint napi 50 euro.


http://www.marinadivenezia.it/


Visszafelé Bajorországban egy autopálya állomáson (benzinkut és étterem) aludtunk majd visszaértünk Németország közepébe.

Partnereink:

Egyedi lakóautók gyártása. Lakóautók szervizelése, átépítése, felújítása.