Üdvözlünk téged Vándor,

egy Önszerveződő, Szabad és Nyitott, Baráti társaságban, a Magyar Lakóautó Klub-ban!

Regisztráció
Emlékezz rám

Bad Füssing, München, Rust (Europa Park)

Az idei hideg tél után március végén határoztuk el magunkat elsö lakoautos turára egy dél-németországi párnapos körutra. Tavaly szeptember végén a Pápa freiburgi miselátogatása után még nyári diesel-t tankoltam, utána nem volt idönk utazni igy aztán télen -20 fok hidegben nem indult be a lakoautonk. Igy most megtanultam hogy van nyári meg téli diesel is és a nagy tél elött jobb téli diesel-el teletankolni a lakoautot. Frankfurt vidékéröl az autopályán Würzburg-Nürnberg-Passau utvonalon Bad Füssing leghiresebb bajor fürdövárost vettük célba. A Passau – Linz autopályán az osztrák határ elött az utolso kijáron még német oldalon hagytuk el az autopályát. Mivel a határ közelében voltunk átmentünk Ausztriába Schärding városába tankolni. Ausztriában a diesel kb. 10 centtel olcsobb literenként mint Németországban. Utána német oldalon az autopályátol délre mentünk be Bad Füssing városába ahol Németország legnagyobb thermálfürdö komplexusa található külsö és belsö medencékkel, hullámfürdövel stb. Belépö egész napra 11,50 euro fejenként a Johannesbad-ba Lakoautoval könnyü parkolni a fürdö közelében. A viz kénes gyógyviz.
http://www.johannesbad-therme.de/
Bad Füssing egy elég nagy település széles utcákkal sok klinikával és hotellal, könnyü lakoautoval közlekedni és parkolni. Az egyes létesitmények között shuttle busz összeköttetés van aminek a campingnél is van megállója. A Johannesbad-on kivül még 2 db. nagy thermalfürdö komlexus találhato a helységben valamint játékkaszino és kulturház szines programmokkal, nagy parkok és egy nagy sétáló utca üzletekkel.

Megaludni a camping Holmernhof-ba aludtunk. Itt 3 napig áramcsatlakozással meglehet aludni napi 9,10 euroért lakoautonként. Ehhez jön még fejenként 1,80 euro helyi adó a mellékszezonben és 2,40 euro föszezonban. Az áramért fogyasztástól függöen külön kell fizetni egy automatánál. 50 centes érméket kell bedobni. Ideális hely az autopálya melletti biztonságos éjszakázásra is a Frankfurt – Bécs autopálya mellett. A camping mosdoi, zuhanyozoi és a wc-k nagyon tiszták már a luxuskategoria határán vannak. A wc-kben tv monitor van ahol Bad Füssing szolgáltatásait reklámozzák.
http://www.holmernhof.de/neu/doc/camping/preise/preise.html

Kétnapos thermálfürdöi lubickolás után München irányába indultunk. Este 6 körül érkeztünk a városba, ahol ujra feltankoltunk. Németországban a benzinkutak az utobbi idöben egy érdekes játékot üznek. Késö estétöl másnap délutánig a benzinárak felugranak 5-10 centtel literenként. Késö délután kora estig meg lezuhannak az árak 5-10 centtel literenként. Tehát olcsobban tankolni mindig késödélután kora este lehet. A legközpontossabb camping Münchenben az állatkert közelében levö Thalkirchen-i camping találhato. Árszinvonala aránylag alacsony, lakoauto 8 euro + áram 2 euro + személyenként 4,70 euro éjszakánként. A campinget a továbbutazás napján délután 4 oráig kell elhagyni. A városközpontba busszal majd átszállással metroval lehet bejutni. Egy csoportos napijegy amit 5 személy használhat együtt 10,20 euro. A város központja a sétálóutcában a Marienplatz (Szent Mária tér). Sok katolikus templom van ezen a területen, az egyik jezsuita templomban megtaláltuk Lajos bajor király családjának kriptáját (belépö 2 euro fejenként), aki a mese kastélyokat épitette Bajorországban. Érdekes az 1700 óta müködö Dallmayr ételspecialitásokat áruló üzlet meg a Sendlinger kapunál a piac. Érdemes felülni villamosokra és ugy végigjárni és nézni a várost, ha már megvan a napijegyünk. A napijegy másnap hajnali 6 óráig érvényes.

3 napos müncheni látogatás után München-Stuttgart-Karlsruhe-Freiburg autopálya utvonalon Németország legnagyobb szabadidöparkjához az Europa Park-ba autoztunk Rust városánál. Kora este érkeztünk igy Rust városa elött egy Autohof-nál alacsonyabb délutáni áron feltankoltuk megint a lakoautot. Ez a park hasonlo mint a Disneyland, csak joval alacsonyabb árszinvonallal. Lakoautoknak külön terület van kijelölve a parkhoz tartozo indián falunál ahol áramcsatlakozás is van. Az árak nappal egy napra 6 euro, éjszakára meg 22 euro lakoautonként áramhasználattal együtt. Fizetni elinduláskor egy automatánál készpénzzel kell. Az indiánfaluban van étterem és a parkban este mozi van igy nem kell unatkozni. A parkban a szokásos szellemvasutak és hullámvasutakon kivül félórás varieté szinházat lehet müsorral meglátogatni, van még félorás jégrevü, flamenco tánc show, lovasjátékok, 4D mozielöadás, ami mind benne van a belépöjegy árában. 60 éves kortól ugyanazt a belépö árat kell fizetni mint a gyerekeknek 11 éves korig. Kutyát be lehet vinni a parkba. Belépöjegyek felnöttnek 37,50 euro, gyerekeknek 11 éves korig és idöseknek 60 éves kortól 33 euro.
http://www.europapark.com/lang-de/Startseite/c1174.html

Legujabb lakoautos felszerelésként (automatikusan forgo szatellit antenna, dometic légkondicionálo, elektromos olajfütötest után) a netbook mellé vettem az amazon online áruháznál 29 euroért egy hordozhato hp deskjet 1000 printer J110 nyomtatót amit elbir a lakoauto és utközben nagyon bevált. Például ha internetten rendelek féláron egy olcso szinházjegyet egy meglátogatott városban kitudom nyomtatni a lakoautoban a szinházjegyet, például Budapesten:
http://www.maesteszinhaz.hu/
Ha utközben autobérlés mellett döntök és internetten kötöm le foglalást ami mindig alacsonyabb árszinvonalon van mint bemenni egy irodába és ugy megrendelni, a visszaigazolást szintén kitudom nyomtatni. Kilehet vele nyomatni az internetten talált kedvezményre jogosito vásárlási kuponok is. Tudom mindenkinek ajánlani.

Hát ennyi az elsö idei beszámolonk. Pünkösdkor Budapestre utazunk. A Haller campingben fogunk megszállni a Nagyvárad térnél. http://www.hallercamping.hu/hungarian.html
Már megvettem az internetten keresztül a szinházjegyeket az Operettszinházba május 26.-ra a Borban a vigasz – Lovagrendi Operett Gálára meg május 27.-ére a Thália szinházba a Veled Uram Bródy-Szörényi rockoperára.
http://www.operettszinhaz.hu/operett.php?pid=show&rId=128&evad=7
http://www.youtube.com/watch?v=9015x5CfA4o
http://www.operettszinhaz.hu/operett.php?pid=show&rId=130&evad=7

Partnereink:

Egyedi lakóautók gyártása. Lakóautók szervizelése, átépítése, felújítása.