Üdvözlünk téged Vándor,

egy Önszerveződő, Szabad és Nyitott, Baráti társaságban, a Magyar Lakóautó Klub-ban!

Regisztráció
Emlékezz rám

Kedves Klubtagok!

 

Nyaralásunk kettő hetét szeretném leírni nektek, kevesebb élménybeszámoló, több kemping infó, Párizs-Brüsszel-Amszterdam útvonalon.

Indulás pénteken 15 órakor Budapestről, pihenő éjfélkor neckarsulmi Aquatoll stellplatzon, gps: N49.1117, E 9.1434 csendes parkoló egy fürdő mellett, nincs semmi service.

Szombat reggel 8-kor indulás Párizs irányába, Saarbrücken-Paris autópályadíj furgon típusra 40 eur, érkezés 17.30.

Esti programok után éjszakázás Versaillesban, kempingplatz gps: 48°48'4.57" 2°06'21.64" 15 eur/éj all in. Kicsit puritán, átlagos vizesblokk és éjfélig hallható a vasút közelsége, földes terület, ezért elakadás veszélyes a service station, de az olaszok is tele t.kazettával érkeztek, ezért örömmel tolták a lakót.

Vasárnap irány a Versailles-i kastély bevétele, a kempingtől 300 m-re a park bejárata. A kastély és a park (ami lenyűgöző) egész napos program, sok sétával. Belépő 25 eur/fő, az éjszaka ismét a Versailles-i kempingben.

Hétfőn reggel irány Párizs, a lakót parking Wurtz parkolóban (75013 Rue Wurtz 10) hagytuk. 14 eur/24h, aludni is lehet itt, de nem ajánlott, mert az udvarban elég nagy a mozgás és hűtős teherautók is parkolnak, amik 220v-ról üzemelnek éjszaka.

Este a Vincennes platzon éjszakáztunk, gps: E 48.8399234, K 2.4346656, 24h-ban ingyenes parkoló egy kastély előtt, kicsit zajos az út mellett aludni, de éjfél körül csendesedik a környék, biztonságosnak tűnt, sok lakó éjszakázott itt. Ingyenesség mellett az is az előnye, hogy 6-700 m a metró, amivel hamar be lehet jutni az központba.

Kedd, folyt köv. Párizs este 8-kor indulás Belgium felé, első állomás Tournai kisváros, érkezés 23 óra körül a stellplatzra, gps: 50.604486, 3.381418. Kicsi parkoló, kb. 10 lakó fér el, de korrekt a service station és mindez ingyen. Csendes is lett volna, csak épp egy rendezvény építése folyt reggel 6-tól a közelben.

Szerda Tournai-ban kezdődik, az egyik legrégebbi eredetiben megmaradt kisváros, érdemes felfedezni, sok szép látnivaló fogadja a turistákat.

Kora délután indulás Brugge-be, este séta a belvárosban, alvás egy Aldi parkolóban, gps: 51.194568, 3.230367, mivel a stellplatz egy négysávos út közvetlen közelében van és nem szerettem volna egész éjjel a jampizó fiatalok autó és motor bömböltetését hallgatni.

Csütörtök Brugge felfedezése, ingyenes parkolás az út mentén Golden-Vieslaan, gps: 51.21597,3.217235, közel a belvároshoz. Nagyon szép város, kanálisokkal, gyönyörű épületekkel, templomokkal, hangulatos utcákkal, érdekes múzeumokkal.

Kora este indulás Brüsszelbe, érkezés az Atomium közelébe, ahol ingyenesen parkolni és éjszakázni is lehet, sőt nem is találtunk jobb lehetőséget a közelben. Metró kb. 400 m, be is mentünk gyorsan a belvárosba, izgatottan vártuk az unio fővárosának varázsát, de kicsit csalódva tértünk vissza az autóhoz, kosz mindenhol, szemétben gázolva közelítettük meg a főteret, igénytelen emberek a metrón és unszimpatikus mindenféle náció a kiszolgáló egységekben, de reménykedtünk, hogy másnap pihenten szebb képet kapunk a városról.

Péntek, hát nagy változás nem történt, igaz, hogy próbálják a koszt eltakarítani, mivel reggel 5-kor a motoros légfúvóra ébredtünk, amivel kb. 15-20 percig fújkálták a betont közvetlen közelünkben.

Azért jó hangulattal indultunk a mini Európába és az Atomuim belsejének megtekintésére, érdekes mindkettő, kombinált jegy Mini Európa+Atomium 23 eur/fő.

Felpattantunk a hopp buszra is és körbejártuk a várost, természetesen vannak szép épületek, templomok és hangulatos terek itt is.

Viszont továbbra is tapasztaltunk negatív dolgokat, miután megnéztük az európai parlament épületét és ebédelni szerettünk volna egy színvonalasnak tűnő étteremben, ami a parlament közvetlen közelében volt, nem akart vagy nem tudott megszólalni a pincér úr sem németül, sem angolul. Ennek heves értetlenkedés lett a vége és elment az étvágyunk, sőt a városból is elegünk lett, ezért tovább álltunk Leuvenbe, ami egy nyüzsgő egyetemista város, sok pub és étterem a főterén, 2-3 óra séta az óvárosban, de több időt is érdemes rászánni.

Elnézést a Belgium fanoktól, de sajnos a valós helyzetet írtam le..:(

Lezártuk belgiumi túránkat és továbbálltunk Hollandiába, ahol az első állomásunk Eftelingi élménypark meglátogatása volt, megérkeztünk 22 óra körül és elég fáradtan beestünk az első kempingbe, Mini camping Hoefstal, Kaatsheuvel, gps: 51.659379, 5.053257, átlagosan rendben volt minden 15 eur all in. A tulaj eléggé bizalmatlannak tűnt, de ez nem zavarta volna az álmunkat, viszont ismét nem volt szerencsénk, mert éjfél körül leszakadt az ég és másnap délig ki sem tudtunk lépni a lakóból, pocsolya és árvíz mindenhol a kempingben.

Nem akartuk feladni a célunkat, ezért a vihar enyhülésével elindultunk az vidámparkba, belépő 35 eur/fő, parkoló 10 eur/lakó, korrektül elszeparálva a személyautóktól, sőt még elektromos autóknak is van töltési lehetőség.

A park nagyon barátságos, ismét gyerekként lehet élvezni a kisvasutat, vagy az extrémebb hullámvasutat is.

Következő célunk a tengerpart lett volna, de a tartós rossz idő bekergetett minket Amsterdamba, ami persze az úti célunk közé tartozott.

Érkezésünk estélyét a Camperplaats Amsterdamban töltöttük, gps: 52.363546, 4.772566, korrekt kis udvar a kukorica ültetvény mellett, 12 eur/ éj, de akkor, csak szennyvíz leengedésre volt lehetőség, viszont a tulaj nagyon segítőkész és kedves volt attól függetlenül, hogy 23 órakor érkeztünk.

Másnap átálltunk a Zeeburg kempingbe, gps: 52.365334, 4.959231, ahol 2x aludtunk.

Meglepő módon nagyon csendesek voltak az éjszakák és kulturáltan lehetett időzni, annak ellenére, hogy nagyon sok fiatal füvezni vágyó egyetemista turista sátrazott és tartózkodott a kempingben, ami egy kicsit a vizesblokk állapotán meglátszódott.

Amsterdamba kicsit félve érkeztünk, mert nem tudtuk mire számítsunk a Brüsszeli rossz tapasztalatok után, de nagy örömmel tapasztaltuk, hogy nagyon korrekt minden szolgáltatás, kedvesek az emberek.

Miután 3 napot töltöttünk Amsterdamban és nem maradt olyan utca, amit ne jártunk volna be gyalog vagy biciklivel, elindultunk, hogy felfedezzük a sajtgyártás tudományát Volendam környékén.

Itt a Simonehoev stellplatzon, gps: 52.488151, 5.034439 lehet ingyen aludni, de nincs semmi service, viszont a kikötőben is van lakóknak kialakított parkoló és ott van service is.

Még aznap tovább utaztunk Zandsee közelébe, ahol megcsodáltuk a még most is működő szélmalmokat, az éjszakát Almeree kikötőben töltöttük a gáton, mivel nem találtuk meg a strandon hírdetett stellplatzot. Egész éjjel csúnya vihar volt orkán erejű széllel, másnap délig szintén nem tudtunk kibújni a lakóból, de az utolsó célpontunkat mindenféleképp fel akartuk fedezni. Ez a Kaastel de Haar volt, amivel az utunk véget is ért, mivel az idő nem javult, ezért úgy döntöttünk, hogy elindulunk haza.

Péntek éjjel Bad Camberg-ben Reisemobil stellplatzon aludtunk, gps: 50°17'48" O 08°15'58" ami kifejezetten csendes városi parkoló, de semmi service nincs.

Reggeli után indulás haza, érkezés 23 órakor.

Akinek volt kitartása végigolvasni a regényemet és lenne kérdése, szívesen válaszolok.

Üdv:

Pezmen (Anti)

Partnereink:

Egyedi lakóautók gyártása. Lakóautók szervizelése, átépítése, felújítása.