Üdvözlünk téged Vándor,

egy Önszerveződő, Szabad és Nyitott, Baráti társaságban, a Magyar Lakóautó Klub-ban!

Regisztráció
Emlékezz rám

Augusztus 20 Budapest, Balaton, Baja (Miss Saigon szabadtéri elöadás), Bécs

Augusztusban 18.-án Németország közepéböl Budapestre utaztunk lakoautonkkal ahol a Hallercampingben szálltunk meg a Nagyvárad tér közelében. Internetten rendeltem 2 sétahajojegyet az augusztus 20.-i tüzijáték idejére, ami este 7-kor indult a Vigado térnél, elment a Margit hidig meg vissza a Lágymányosi hidig végül a Lánchidnál kötött ki, ahol a hajoról néztük végig az uszályokról fellött tüzijátékot.

Augusztus 21.-én Balatonszabadiba utaztunk az Aranypart campingbe 5 napra. Budapesten még kibéreltem egy kis személygépkocsit napi 25 euroért, igy két kocsival utaztunk egymás mögött. A bérelt kisautoval elkirándultunk Tihanyba komppal átkelve a Balatonon egy gyerekkori barátnönket meglátogatni aki tagja volt a tihanyi yachtklubnak igy az elegáns yachtklubban ebédeltünk és töltöttünk el egy kis idöt, itt jol lehetett uszni is, sajnos a déli parton nagyon alacsony volt a vizállás. Siofokon a Kálmán Imre szabadtéri szinpadon láttuk az Experidance együttestöl a Liliomfi elöadás, megcsodáltuk Siofok felujitott föterét az uj bevásárloközponttal voltunk a viztorony tetején levö forgo cukrászdába ahonnan szép a kilátás a Balaton és környékére, valamint megnéztük a Kálmán Imre muzeumot.

Majd szombaton Siofokrol Bajára utaztunk ahol az ifjusági szálloval egybekötött campingben szálltunk meg. A bajai Szentháromság téren hatalmas szabadtéri szinpad volt felépitve ahol a Miss Saigon musical vasárnapi elöadására volt internetten vásárolt jegyünk. A camping gyakorlatilag üres volt, rajtunk kivül volt még egy belga lakokocsi és a távolban 2 kutyával egy magyar lakoauto. Mi közvetlenül a szállo mellet álltunk le közel a mosdokhoz. Voltunk a Sobri csárdában bajai halászlét enni, itt élö zene is volt 2 zenésszel. Baja sétálo utcái kedvesek, jok a cukrászdák (árszinvonal fele mint Budapesten vagy a Balatonon), felszálltunk egy városnézö kisvasutra, ami magyarázat nélkül járta végig a bajai nevezetességeket.

Sajnos vasárnap estére amikorra a jegyünk szólt a musical elöadásra egy nagy vihar érkezett Bajára igy az elöadás hétföre lett elhalasztva. Szakado esöben gondoltam akkor menjünk a bérelt kisautoval moziba. Mikor a mozi után érdeklödtem megtudtuk hogy Baján nincs mozi. Maradt a Tesco-ban valo séta, aztán a campinghez tartozo hotelban a tartozkodás. Itt elbeszélgettünk a budapesti operettszinház szinészeivel és statisztáival akik részben itt voltak elszállásolva. Hétföre aztán kiderült az idöjárás, gondoltam hajozzunk a Dunán, de nem volt lehetöség rá nem inditottak hajót, hát igy a bajai tourinformtol kapott tájékoztato alapján elmentünk a bérelt kisautoval Hercegszántora a szerb határ közelében és megnéztük a vílág legnagyobb 11 méter magas acélból készült Szent Mária szobrot a kegyhelynél, ami nagy élmény volt.

Maga a Miss Saigon musical elöadás nagyszabásu és lenyügözö volt ahol igazi helikopterrel volt eljátszva az amerikaiak menekülésének jelenete Saigon-bol. Megérte ezért eljönni Bajára.

Kedden aztán visszamentünk Budapestre, bevásároltunk a Spar-ban casino tojást, francia salátát, svédgombát, ischlert Gellért cukrászdában dobos tortát mignon-t, kardinálist, Gerbeaud-ban mákos beiglit, Tesco-ban magyar borokat, pálinkát, paprikát amit aztán hoztunk ki másnap Németországba.

Bécsben még megálltunk a camping west-ben 2 napra. Résztvettünk egy vezetett városnézö turán (campingbe jött értünk a mikrobusz, a camping recepcioján lehetett lekötni a városnézö turát), voltunk vezetéses turán a Schönbrunni kastélyban, voltunk a Práterban, megnéztük a Habsburg család kriptáját a Kärtnerstrassen a belvárosban vettünk puncsos rumos mignont (Magyarországon nem találtuk), valamint a Billa szupermarket-ban apro tepertöt. A bécsi királyi palota egyik boltjában árulták az Osztrák-Magyar Monarchia 1890-es részletes összehajthato térképét, aminek nem tudtam ellenállni hogy megvegyem. Az osztrákok is szeretik felidézni a multat nemcsak a magyarok. Egy kellemes osztrák magyar turán vettünk részt. 

Partnereink:

Egyedi lakóautók gyártása. Lakóautók szervizelése, átépítése, felújítása.