Üdvözlünk téged Vándor,

egy Önszerveződő, Szabad és Nyitott, Baráti társaságban, a Magyar Lakóautó Klub-ban!

Regisztráció
Emlékezz rám

Termál kemping mustra
Az évadnyitó martfűi találkozó adta az ötletet, ahol ugye sajnos még nem készült el a termálfürdő.
Elindultunk hát kis hazánkban felderíteni a termál kempingeket.

Az első állomás Tiszafüred.
Árnyas, rendezett, tiszta kemping fogadott. A szociális helyiségek tiszták, egyszerűek. Gyorsan csekkoltunk, majd irány a strand. Ez kicsit csalódás volt. Három medence, ebből az egyik üres. A meleg medence fedett, viszont olyan meleg, hogy tojást (!) lehet benne főzni. A másik egy kis kör alakú, hol hideg, hol langyos, hol meleg. Vendéglátó egységek nulla. Az árak arányban vannak a minőséggel, s tartalmazzák a strandbelépőt is.
Minősítés: csak a kemping miatt elfogadható.

A második próbálkozás: Tiszakécske.
A kemping elég jó, kissé túlzsúfolt, de tiszta, rendezett. Itt a strand, ami minden igényt kielégít. Az egyetlen hely, ahol a strandon enni lehet, ott hosszú tömött sorok állnak. Érdemes lesétálni néhány utcasarkot a Tisza part felé, ahol nyugodtan lehet nagyon finomat enni. A magasabb színvonalat az árak is hűen tükrözik. Az árban itt is benne van a strandbelépő.
Minősítés: jó.

A harmadik helyszín: Túrkeve.
Bár a település nincs túl messze, (Törökszentmiklóstól alig húsz kilométerre) de kissé a világ végének tűnik. Meglepetésünkre itt is egy szépen rendben tartott kemping fogadott. A szociális helyiségek meglehetősen szocreál stílusúak, de rendkívül tiszták. Kempingezők alig, s azok is inkább németek. A strand meglepően jó. Több medence, köztük a gyógyvizes, az élmény és az úszómedence, minden igényt kielégít. Az ellátás is kiváló négy-öt pavilon közt lehet válogatni.
Az árak nagyon barátiak, különösen úgy, hogy a szombati strandbuli miatt, mely egész hajnalig tartott még tíz százalék engedményt is kaptunk. A strandért itt sem kell külön fizetni.
A minősítés itt is jó.

A negyedik kemping: Jászszentandrás.
Egy minden igényt kielégítő kempingbe érkeztünk. Bár ez is kissé eldugott helyen van, a kemping lakói itt is többnyire németek, hollandok. A strand, bár nincs túl sok medence, de igen jó benyomást keltett bennünk. Az ellátás itt is elég jó, s az árak is elfogadhatóak. Olyan hely ahova biztos visszamegyünk majd. A fürdésért itt sem kell külön fizetni.
A minősítés: jó.

Következett Kiskunhalas
Óriási viharban péntek este nyolckor érkeztünk, közel másfél óráig ki sem tudtunk jönni a lakóból. Amikor végre elvonult a vihar, letalpaltunk, néhány pohár a velünk együtt érkező barátokkal, majd fürdés éjfélkor. A kempinget másnap fedeztük fel igazán. Tiszta, rendezett, a vizes blokkok kifogástalanok, a strand is megfelelő. Azt hiszem ide is visszatérünk.
A minősítés: jó.

A sorban a következő állomás Agárd.
A kemping, első látásra, jónak tűnt. Később aztán már nem annyira. Az áramdoboz kinyitására majd egy órát kellett várnunk, mind érkezéskor, mind induláskor. Oka, hogy a személyzet mindössze egy emberből állt. A strandbelépő az árban benne van, s bár a medencék az autótól kb. harminc méterre vannak, a fürdéshez minden alkalommal körbe kell menni a strandbejárathoz, ahelyett, hogy a közös kerítésen nyitottak volna egy ajtót. A vizes blokkok konténerben vannak. Meglehetősen kezdetleges megoldás.
A minősítés: a strand nagyon jó, a kemping épp elfogadható.

Egy hosszú hétvége Püspökladányban
Egy szépen rendben tartott, tiszta kempingbe érkeztünk. A vizes blokkok kifogástalanok, tiszták. Remekül kialakított bográcsozóhely. A kemping területén horgász és csónakázó tó van. Egyszóval nagyon jó. A strandja minden igényt kielégít, s az belépő az árban benne van.. Az árak kedvezőek, az áramfogyasztás mérve.
A minősítésünk: kiváló.

Jászapáti
A kemping elhelyezkedése, felépítése nagyon jó. A vizes blokkok azonban kritikán aluliak. Ez a kemping igazán megérdemelne egy korszerűbb szociális egységet. A strandja azonban kifogástalan. A strandbelépőt itt sem kell külön megváltani.
A minősítés, a tisztálkodóhelyek dacára jó.

Kiskőrös
Kis területen elhelyezkedő, de nagyon szépen rendben tartott kemping, egy nem túl nagy stranddal. A vizes blokk európai. A kemping lakói zömmel németek, hollandok, osztrákok. A benyomásunk nagyon jó. Szabad internet (Wifi) hozzáférés van. Bár ottlétünkkor a büfé már zárva volt, de láthatóan főszezonban megfelelő volt. A közeli szálloda éttermében ízletes menü, baráti áron.
A minősítés: kifogástalan.

Berekfürdő
Ékezéskor, -tekintettel, hogy igencsak október volt- alig volt lakó a kempingben. Azok is inkább külföldiek. Korszerű, igen tiszta szociális helyiségek, rendezett terep. A stranddal kapcsolatban külön említést érdemel, hogy két fedett mellett, öt kinti medence üzemelt, különböző hőfokokkal. A kemping területén belül horgásztó van. Azt hiszem, célja lesz egy hosszabb, nyári kirándulásnak.
A minősítés: kiváló.

Hajdúböszörmény
A kempingről csak annyit, hogy Kastrum. Ez azt hiszem, mindent elmond. A fürdőrész is ehhez hasonló. Érkezésünkkor közel telt ház volt, mivel épp egy zárótalálkozót rendeztek itt. A baj csak annyi volt, hogy a biztosítékokat kissé alul tervezték. Még egy grillt sem bírt el. Az első estén órákat voltunk sötétben. Azt hiszem ez kissé rombolta a remek színvonalat.
A minősítés: jó.

Az idénynek és a beszámolóknak itt sajnos vége. Mielőtt még valaki vitába szállna velem, hangsúlyoznám, hogy ez az én véleményem. Remélem tudtok belőle ötletet meríteni.
Jövőre folytatjuk, mind a kiválasztott kempingek újralátogatásával, mind a, számunkra, újak felfedezésével.

Mindenkinek jó utat kívánunk!
Kata és Gábor
3HInfo 

Partnereink:

Egyedi lakóautók gyártása. Lakóautók szervizelése, átépítése, felújítása.