Megint hőséget jeleztek hét végére, ezért aztán vmi víz melletti kempingben gondolkoztunk. Nem szerettünk volna vasárnap délután az M7-sen ácsorogni a kánikulában hazafelé, a balatoni zsúfoltságról nem beszélve, ezért a régen ismert Tiszakécskét vettük célba. 

Az M5 - 44-es utak egészen jól járhatóak voltak, normál idő alatt le is értünk, és még a kempingben is volt mindenfelé hely. Hogy melyik kempingben? Ugyanis ez történt > kb. 2 évvel ezelőtt a thermal camping tulajdonosai rájöttek, hogy a kemping üzemeltetője megvásárolt pár telket még a kemping mellett és mobilházakat telepített, illetve a saját telkeit a bérelt kempinggel együtt üzemeltette..... Ezért aztán saját üzemeltetésbe vette a thermal campinget és a régi üzemeltetők kiköltöztek közvetlen mellé Anita kemping néven. A helyzet aztán úgy alakult, hogy a thermal kempingben közvetlen átjárás van a fürdőbe és bennefoglaltatik az árba, az Anita kempingben mindez nincs.

Mi a régi thermal campingbe telepedtünk be, ahol elég jó helyet csíptünk el, közvetlen a recepció mögött, a fürdő átjáró és szoc.box mellett. Aztán jött a meglepetés, amikor bejelentkeztünk, közölték, hogy az a telek előre foglalt, menjünk arrébb eggyel....De ez sem volt nagy gond, csak most már tudjuk, hogy lehet előre foglalni! A web lapjukon    http://www.tiszapartifurdo.hu/hu/szallashelyek/thermal_camping   megnézhetőek a telkek is. Elég régen járunk már ide, és mindig figyeljük a változásokat.A következő tapasztalataink vannak >

Előnyök: A kemping Tiszakécske üdülőterületén fekszik, tehát a városon kívül, bár biciklivel gyorsan el lehet érni a város központot. Ott sok nézelődni való nincs, ez egy egyszerű alföldi városka.  Van egy piac, ami heti több alkalommal tart nyitva, nem csak élelmiszer, ruhanemű is van. A fürdő tulajdonosai tényleg rengeteget fejlesztettek. Jelenleg található ott 1 hotel, a Barack hotel, a kempingben kb. 14 új kőből épült bungi szépen berendezve, nem elhatárolt, de számozott telkek, komplett fedett és nyitott fürdő, a fedettben 28 fokos uszoda, gyógyvizes jakuzzi, melegvizes bébi medence, büfé, felső szinten pihenő nyugágyakkal, és egy olyan szaunaland, amit sok 5*-os hotel is megirigyelhetne. Ezenkívül nyitott 2 gyógymedence 36-38 fokosak, 1 nagy élménymedence melegvízzel, 1 kinti uszómedence, a sarkában nagy csúszda, 1 bébimedence, és egy vadi új gyerekmedence, valamint egy olyan ideiglenes medence, amiben nagy műa. felfújt gömbökben lehet hengergőzni a gyerekeknek. Tavaly óta a gyógyvizes és gyerekmedencét is befedték nagy sárkány alakú napernyővel, amit este feltekernek. Végre van árnyék is a medencékben.

A fürdő 6-20h-ig van nyitva. A hotel svédasztalos kínálatát nyújtó teraszos étterme mellett, ahova a strandról közvetlen be lehet ülni, van még egy á la carte étterem-pizzéria, egy önkiszolgáló étterem csak hétköznap menűvel 900,- Ft-ért, és büfésor, lángossal, hallal, italokkal, fagyizóval. Az önki étteremben jól főznek,  viszont a pizzával nem voltam elégedett, az egyik oldala égett volt, és el volt sózva, a sonka pedig valami olcsó felvágott volt rajta, jól beterítve sajttal, hogy ne látsszon. (Ez nem az előnye volt a helynek....:) ) Ital nélkül 2 fő kb. 4000,- Ft-ból tud megebédelni hét végén. Ha kisétálunk a kempingből jobbra a Tisza-part felé kb. 300 m-re van a Fazekas étterem, ami szintén önkiszolgáló, hatalmas választékkal és jó konyhával, ezt érdemes kipróbálni, mi még soha nem csalódtunk benne, és balra is van még egy kis vendéglő. A strandon 2 homokos focipálya, 1 betonos lábtengó pálya.

Ez a hétvége éppen a strandok éjszakája volt, éjfélig ment a buli, az egyik medencében filmvetítéssel, a másik partján dizsivel, délután fuvós zenekarral. A fürdő füves  területén nagyon szép a növényzet, virágzó bokrok, árnyékot adó fák vannak mindenhol. A főbejárattal kb. szemben van egy kis élelmiszerbolt, elég szegényes kínálattal, szombat-vasárnap pedig a parkoló szélén gyümölcsöt árultak. Ha nagyobb bevásárlás szükséges, akkor biciklivel kb. 3 km a Spar. A bejárat mellett és benn a strand területén is vannak butikok, vattacukor árus, főtt kukoricás. A főbejárattól jobbra a Tiszapart felé, és ott a körforgalomból balra a Halász utcán végig elérhető a jól kiépített bicikliút, a Tisza partján fut egy darabig, aztán a faluban vezet tovább.  A horgászoknak közel van a Tisza part, és van egy homokos rész, ahol fürödni is lehet benne. A recepciós személyzet kedves és gyors. Két személyre kedvezménnyel, lakóbuszra, árammal, két éjszakára 12.600,- Ft-ot fizettünk, ami hasonló a többi ilyen kempig árához.   Hátrányok: Nem tudjuk minek köszönhető, a szezonnak, a kánikulának, vagy a strandok éjszakájának, de a fürdőben és a kempingben is nagy zsúfoltság lett péntek délutánra. A halasnál, a lángososnál és az önkiszolgáló étterem ablakánál is jó félórákat kellett sorbaállni. Van 1 azaz 1 szoc.box a kemping elején, no meg az ősrégi a fürdő átjárónál. A takarítók nem jeleskedtek egyik nap sem, a mosogatókon pl. péntektől vasárnapig az ott hagyott tésztamaradványokat lepték a legyek, a kémiai WC-ben szétdobált sz@ros újságpapírok és egyéb végtermékek napokon keresztül. A WC-k és zuhanyozók nagyjából tiszták voltak, bár már az ajtózárakat sikerült megrongálni, nem mindegyik működik.

Ami minket legjobban zavart, az a Tisza-parti disco. Kb. 2-3 éve újra nyitottak lenn a parton pár szórakozóhelyet, és ebből az egyik - ami kb. 400 m-re van a kempingtől - nem tudja, hogy hol van a hanghatár. Valami eszméletlen dübörgés megy hajnali 2h-ig, ha képes akkor bezárni, de nem mindig sikerül. Ehhez képes a strandok éjszakája alkalmából a közvetlen medence parti dizsi egy csendes buli volt.   És sajnos emiatt a Tisza-parti őrület miatt a nyári szezonban többet nem is fogunk ide jönni, pedig ez egy nagyon normális hely volt régebben és most is. Persze szórakozási stílus kérdése az egész, aki itt akarja kiadni magából a felgyülemlett stresszt, az rekedtre ordíthatja magát a parton.