Üdvözlünk téged Vándor,

egy Önszerveződő, Szabad és Nyitott, Baráti társaságban, a Magyar Lakóautó Klub-ban!

Regisztráció
Emlékezz rám

Legújabb felfedezéseink közé tartozik ez a kemping, ami lehetőséget nyújt a biciklizési és gyógyfürdős lazajtási igényeink megvalósítására.
Itt van az ismertető róla: http://www.tha.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=29&Itemid=25&lang=hu  
A kemping közel a Lajta parthoz található, gyakorlatilag a Flexum RT komplexumán belül, amelyben található hotel, gyógyfürdő, apartmanok, éttermek, büfék és a kemping. Egy hétvégére ugrottunk le, 3 éjszakára, azzal a céllal, hogy bejárjuk a környéket.
Ez egy kis kemping, 40 parcellával, a parcellák kicsik, de sövénnyel elválasztottak, gyakorlatilag a hotel udvara a kemping, a recepció a kemping fogadórésze is, és a hotelen keresztül lehet átmenni a strandra és gyógyfürdőbe.
A kemping előnyei: Csendes, nyugodt,füves-fás, árnyékos hely. Közvetlen átjárás a fürdőbe, ami benne van az árban. A szauna is.
A fürdőben étterem, büfék, többféle medence, de majdnem mindegyik nyitott, kivéve a nagy fedett úszómedence és a 38 fokos gyógymedence.
Nagy gyógymedence, a gyógyvize állítólag Európa legjobbjai között van.
Sok kiépített, jó minőségű bicikliút van a környéken, a kempinghez közel rájuk lehet csatlakozni.
Egyik nagyon jó kerékpáros kirándulásunk volt Halásziba a Party csárdához, ahol nyáron a Mosoni Duna ág partján szép strand van, és ott bejártuk a folyót 12 fős kishajóval. (A Party csárda halászléje felejtendő…..)
Maga a város is szimpatikus, a Lajta partján van a vár, kis tóval, a kempinghez közel a sétálóutca, ami elég nagy, tele üzletekkel és éttermekkel, teraszokkal, a sétálóutca egyik végén a Malom-ági Lajtát befedték terasszal és ott van egy jó kis presszó koktélokkal, mellette kiváló fagyizó cukrászda. Mosonmagyaróvárnak is van folyó parti strandja, a Halásziba tartó bicikliúttól nem messze, yachtklub és kikötő is van.
A szigetköz csodálatos, be lehet kerékpározni a térséget, sőt Pozsony is egész közel van egy kirándulásra.
  A kemping hátrányai: Abszolút a külföldi vendégekre van berendezkedve, az ár 2 főre 1 éjszakára 11.800,- Ft.
Ez új csúcs volt az eddigi kempingárakhoz képest nálunk. Ehhez képest a kempingben egy 3 blokkból álló konténer mosogató-mosó-mosdó-WC van, boylerről ellátott meleg vízzel, amiből már reggel 10 körül csak hideg jön. WC papír szintén nincs, csak ha külön szólsz érte.
A fürdő nagyon retro !!
 Össze-vissza tákolt épületek, köztük ócska sátrakkal fedett medencék, elhagyott pusztulásra ítélt helyiségek, dülöngélő lépcsőfokok, leesett csempék mindenhol, vakolathiányok, rohadó faburkolat, az összes járófelület rendesen csúszik, lejt mindenfelé.
Lehangoló az egész fürdő. A szaunában 1 finn szauna és merülő medence működik.
Rengeteg szlovák vendég, mintha te lennél vendég egy szlovák fürdőben. Úszómester sehol, a gyerekek a partról ugrálnak a nyitott gyógymedencébe, labdázás, a szülők dobálják a vízbe a gyerekeket, szóval semmi relax. Pedig van 2 medence, meleg vízzel, ahol a gyerekek is játszhatnának, de nem… A fürdőbe aki külön belépőt vesz, 3700,- Ft/fő!!!...Ez mintha kissé nevetséges lenne a színvonalhoz képest.   Nagyon jó az ár-érték aránya és a konyhája a Nábob étteremnek, kerékpárral könnyen megközelíthető, 800,- Ft-os napi menü is van. Közelebb, a fürdővel szembeni sarkon rögtön belebotlik az ember egy nagy mű-szélmalomba, ami a Hársfa étterem. Kissé drága, viszont változó a minősége az ételeknek, népies, szép a berendezése, és jó a választék az étlapon.   Összefoglalva: akinek kerékpározás, kirándulás a célja elsősorban, arra ez a kemping kiválóan alkalmas, és utána kiegészítésként le lehet ereszteni a fürdőbe, ami este 8h-ig van nyitva.  

Partnereink:

Egyedi lakóautók gyártása. Lakóautók szervizelése, átépítése, felújítása.