Ha valamelyikre rákatintsz, láthatod ingyenes vagy fizetös, kapsz e áramot, címe, stb.
Ha áram nincs is, de majdnem minden olasz stellplaccon lehet üriteni, illetve vizet tölteni. Ez a franciáknál is igy van.
A francia "Aire" alatt általában stellplacc értendö, szervizzel vagy anélkül.
Általában az europai stellplaccokon nincsen az asztal vagy székek kitevése megengedve, de igazán ezzel senki se törödik és senki se szokott utánanézni.
Töbnyire egy lakószélességü hely szokott egymás között lenni, söt több is, nagyon ritkán kevesebb.
Ahol stellplacc van, be is van egy lakóautó piktogrammal mint utmutató jelezve.
Remélem, értesz egy picit németül.
Nagyon szépen köszönöm Cica Neked is, ez a megoldás egy kicsit meghosszabbíthatná a nyaralásunkat. Németül annyit értek, amennyire az hasonlít az angolra
Olyan parkoló direkt lakóautóknak, ahol tudsz vizet tölteni és WC-t szennyvizet üríteni is.
A lakóautók viszonlyag szorosan állnak, mint egy parkolóban, viszont jóval olcsóbb mint a kemping.
A franciák Aire-nek hívják azt amit a németek Stellplatznak.
Ha jól tudom, (de vannak itt német és majdnem francia fórumozók is) az Aire elsődleges fontossága a szervizállomás a stellplatzé pedig az ottalvási lehetőség, de általában mindegyikben lehet ezt is azt is.
Köszönöm szépen!
Ma este indulunk Olaszországba. Benojenonek is köszönet a leírásokért, Aire tippekért. Kb. 2 hét múlva ugyanitt...
Sziasztok!
Mi tegnap este indultunk el ebbe az irányba, de az időjárás előrejelzés nem sok jót ígér, úgyhogy majd ha megjöttünk elmondjuk, hogy végül merre is jártunk.
Utazocica Ludwigshafen/Rhein, Németország (klub tag)
Fórum:
Beszámoló:
Találkozó:
Brigi írta:
Augusztus, vagy július 30-án? Ha holnap indultok, akkor inkább júliusra tippelnék. Terveink szerint 30-án mi is útrakelünk egy hétre, csak még az nem biztos, hogy merre. Én a hegyekbe mennék, Balu a tengerhez. Majd menet közben kiderül, hogy Brigi melyiket támogatja.
Köszi a figyelmeztetést! Szokásos ut elötti káosz!
Természetesen július 30-án!
Most beirom mégegyszer, helyesen:
Július 30-án, Nagybánya felé utunkon, Ásványrárón a DEP96 által ajánlott Titán halászcsárdában vacsorázunk.
Örvendenénk ha valaki odatalálna!
UI: Egy ideig nem kotyogok minden topikba, már holnaptól kezdve nincs internetezési lehetöségem.
Egy hét múlva indulunk két hetes Olaszországi "félkör" túrára. Benojeno élménybeszámolóját olvasgattam és nagyon tetszett, hogy un. Aire helyeken éjszakáztak. Gondolom ez a biwak és a kemping közti átmenet de sajnos még nem hallottam ezekről a helyekről. Abban kérném a segítségeteket, hogy van ezeknek a helyeknek gyűjtőoldala a neten valahol, vagy ahogy haladunk szembejön egy információs tábla?
Ha valahol már korábbi topicban ezt kibeszéltétek, elnézést kérek.
Mindenesetre Benojenonek köszönet a koordinátákért, nagyjából ezen az útvonalon terveztük a túrát
Bal oldalt a linkek között a Kempinges, parkolós linkek / Parkolólisták / Camperonline nagyon jól használható információkkal szolgál.
Augusztus 30-án, Nagybánya felé utunkon, Ásványrárón a DEP96 által ajánlott Titán halászcsárdában vacsorázunk.
Örvendenénk ha valaki odatalálna!
UI: Egy ideig nem kotyogok minden topikba, már holnaptól kezdve nincs internetezési lehetöségem
Augusztus, vagy július 30-án? Ha holnap indultok, akkor inkább júliusra tippelnék. Terveink szerint 30-án mi is útrakelünk egy hétre, csak még az nem biztos, hogy merre. Én a hegyekbe mennék, Balu a tengerhez. Majd menet közben kiderül, hogy Brigi melyiket támogatja.
Fórum:
Beszámoló:
Találkozó:
EdGaR írta:
Egy hét múlva indulunk két hetes Olaszországi "félkör" túrára. Benojeno élménybeszámolóját olvasgattam és nagyon tetszett, hogy un. Aire helyeken éjszakáztak. Gondolom ez a biwak és a kemping közti átmenet de sajnos még nem hallottam ezekről a helyekről. Abban kérném a segítségeteket, hogy van ezeknek a helyeknek gyűjtőoldala a neten valahol, vagy ahogy haladunk szembejön egy információs tábla?
Mindenesetre Benojenonek köszönet a koordinátákért, nagyjából ezen az útvonalon terveztük a túrát
Ha valamelyikre rákatintsz, láthatod ingyenes vagy fizetös, kapsz e áramot, címe, stb.
Ha áram nincs is, de majdnem minden olasz stellplaccon lehet üriteni, illetve vizet tölteni. Ez a franciáknál is igy van.
A francia "Aire" alatt általában stellplacc értendö, szervizzel vagy anélkül.
Általában az europai stellplaccokon nincsen az asztal vagy székek kitevése megengedve, de igazán ezzel senki se törödik és senki se szokott utánanézni.
Töbnyire egy lakószélességü hely szokott egymás között lenni, söt több is, nagyon ritkán kevesebb.
Ahol stellplacc van, be is van egy lakóautó piktogrammal mint utmutató jelezve.
szia jotanacs csak zart es orzott parkoloba allj meg napkozben
minket kiraboltak firenze belvarosaban
... nagyon tetszett, hogy un. Aire helyeken éjszakáztak. Gondolom ez a biwak és a kemping közti átmenet de sajnos még nem hallottam ezekről a helyekről.
Olyan parkoló direkt lakóautóknak, ahol tudsz vizet tölteni és WC-t szennyvizet üríteni is.
A lakóautók viszonlyag szorosan állnak, mint egy parkolóban, viszont jóval olcsóbb mint a kemping.
A franciák Aire-nek hívják azt amit a németek Stellplatznak.
Ha jól tudom, (de vannak itt német és majdnem francia fórumozók is) az Aire elsődleges fontossága a szervizállomás a stellplatzé pedig az ottalvási lehetőség, de általában mindegyikben lehet ezt is azt is.
_______________________________________ "A sátor is jó, de legjobb otthon."
Sziasztok!
Magyarországi tájakat,kempingeket szeretnénk meglátogatni. Elfogadnánk pár gyerekbarát kemping címet! /frankó játszótér, medencés kemping, közeli állatker / Segítségeteket előre is köszönöm!
Két hete jártunk egy hétvégére Balatonszemesen a Vadvirág kempingben. Bár a mi lányunk már kinőtt a homokozóból rengeted kisgyerekes család nyaralt itt. Nagyon kulturált, nagyon tiszta WC-kkel, zuhanyzókkal, mosó és főző helységekkel. A gyerekek részére pedálos gokartot lehet bérelni ez össze is hozta a törmelékeket
A víz kellemes homokos aljzattal, 200 méterig derékig érő vízszinttel.
Amikor bebringáztunk Szemesre volt még egy kemping a kikötő mellett, ami szintén nem nézett ki rosszul, de csak kívülről láttuk.
Ha voltál a csapattal Martfűn árnyalatnyival marad alul a színvonala.
Sziasztok!
Magyarországi tájakat,kempingeket szeretnénk meglátogatni. Elfogadnánk pár gyerekbarát kemping címet! /frankó játszótér, medencés kemping, közeli állatker / Segítségeteket előre is köszönöm!
Ajánlanám többek közt az Agárdi termál kempinget, ahol ugyan nincs se állatkert, se kempingmedence, viszont az ingyen átjárható strandon világszinvonalú kalandjátszótér van. Ha gyerek lennék megőrülnék érte. Nagyon remek még Püsüökladány, ahol van medence a kempingben, van játszótér, csónakázni lehet a kempingben lévő tavon. A strand itt is grátisz.
Ha bővebben érdekel a téma írj privátban és emilben küldök részletesebbet. Vagy esetleg Skyp-on.
Üdv: Gábor
_______________________________________ Menni nagyon jó (lenne)!
Sziasztok!
_______________________________________ 2G gabi,gábor és Dorottya
Egy gyors fürdés és elindulunk Szardíniára. Reméljük megtaláljuk Éváékat. Egy darabig nem leszünk de már itthon a főnök úgy hogy nyugodtan megyek
DEP76
Nagyon jó utat kívánunk! Sok kellemes fürdést a nagy melegben, csupa-csupa jó és szép élményt! Na és várjuk a beszámolót, ha megjöttetek.
(Ma délben sétáltam egy jót Montevideoban a folyóparton, szép napsütésben, de +4 fokban.)
Ha minden igaz, perceken belül indulunk egy Francia körutazásra.
Egy gyors fürdés és elindulunk Szardíniára. Reméljük megtaláljuk Éváékat. Egy darabig nem leszünk de már itthon a főnök úgy hogy nyugodtan megyek
DEP76
Ha valakit érdekelne, ma kezdődött a Szeged-Sziksósfürdő kempingben a XX.nemzetközi kamionos country találkozó, vasárnap estig tart, kirándulásnak is jó program.
Végre sikerül hétvégére kiszabadulni ithonról!
Ha valakinek van kedve hozzá Erdőbényén a nagyréten sütünk szalonnát péntek este.A hétvége további programja majd ott dől el, társaságtól függően.
Akit érdekel, azt szeretettel várjuk egy igazi bivak hétvégére!
Jutka és Rudi
_______________________________________ AZ utat nem letudni, hanem élvezni kell!!
challenger francia Svajc GPS N46.24723° E006.99804° (klub tag)
Fórum:
Beszámoló:
Találkozó:
eva54 írta:
Én még Azay-le Rideau ajánlanám. Nagyon szép. A város központjában van a kemping. Elötte a parkolóban 24 órát (3 éve még ingyen) lehet parkolni.Onnan rövid séta a kastély.
Mi júlis közepén indulunk Franciaoszágba, Cote d'azur - Rhone völgye - Loir menti kastélyok (Nevers-től Chenanceau- ig)
A friss infókat majd megírom.
Chambord azert ne hagyjatok ki mert kivurol a legeslegmutatosabbbbbbb
megneztem most mar lehet ott is ejszakazni de ez olyan legeslegdragabbbbb
20 euro az ejszakazas ha jol olvasom...gondolom a kemping dragabb...de korulotte vannak ingyen parkolok is foleg a borosoknal egy ket koccintas es rogton megengedik hogy ott aludjatok.
http://www.chambord.org/Chambord-fr-idm-47-n-Parkings.html
Én még Azay-le Rideau ajánlanám. Nagyon szép. A város központjában van a kemping. Elötte a parkolóban 24 órát (3 éve még ingyen) lehet parkolni.Onnan rövid séta a kastély.
Mi júlis közepén indulunk Franciaoszágba, Cote d'azur - Rhone völgye - Loir menti kastélyok (Nevers-től Chenanceau- ig)
A friss infókat majd megírom.
Fórum:
Beszámoló:
Találkozó:
jozsef írta:
Haliho!
Köszönjük a tanácsokat, igyekszünk élni vele. Bár nem ismeretlen a táj számomra ,hiszen tizen évekkel ez elött már jártam erre.
Mi is elég régen, vagy 8 éve voltunk ottan.
Chenonceau-nál pont a kastélykert bejáratánál biwákoltunk.
Amboise alatt, Orleans felé, van egy pici parkirozó, aval szemben a sziklába belefúrva egy borospince ahol kostolgatni és venni (nem kötelezö!) lehet, a tulajdonos másfél orás elöadást tartott nekünk, melyék bórát mihez fogyasszuk, egy gyönyörü francia enciklopédia jellegü szakácskönyv szerint.
Mi a franciát jól értjük, de a konverzáció inkáb kézzel-lábbal megy, mégis a végén olyan jól összebarátkoztunk, hogy az illedelmes kostolgatásbol végül kocintás és poharazás lett.
Minket a legjobb lett volna igy kivinni, a gazda sem volt jobb állapotban ...
Ja igen, a bór tényleg jó volt! Könyelmü fejünkel jócskán vettünk belöle!
Ez most inkáb élménybeszámoló mint utravaló jótanács, vagy talán még se?
Tutti, a legismertebb Loire-menti kastély az Chambord.
De ki ne hagyjátok Chenonceau, Cheverny, Amboise, Beauregard nevü kastélyokat.
Chambord inkáb impozáns, már a nagysága miatt is, de belül szinte üres, inkáb zordnak tünö, na de ez az én véleményem.
A többiek gyönyörüek belül is. Az emlitettek minket a legjobban ragadtattak el.
Ha már a környéken jártok és szeretitek a francia konyhát, nagyon ajánlanám "La Charité-sur Loire" nevü városkában a La Poule Noire nevü vendéglöt.
Szenzációsan jó a konyhájuk.
Mi két különbözö menüt rendeltünk, igy sokkal több finomságott tudtunk megkostolni. Nem kigyó, béka, csigabiga konyhájúk van! Itt egy példa a februári Menü ajánlatt-rol. Ha nem érted a franciát, szivesen leforditom magyarra.
Megjegyzem, italokkal, bórravalóval, olyan 100 Eurot otthagytok, de megéri! Francia viszonyokhoz képest ilyen kategóriában szinte diszkont ár! Nem vicc! Motto: az ember csak egyszer él!
Utána egy pár napig száraz kenyérrel és vizzel táplálkoztunk, hogy kiegyenlitsük az útazási kasszát!
Haliho!
Köszönjük a tanácsokat, igyekszünk élni vele. Bár nem ismeretlen a táj számomra ,hiszen tizen évekkel ez elött már jártam erre.
_______________________________________ „ Jobb egyszer látni, mint százszor hallani róla.”
Fórum:
Beszámoló:
Találkozó:
jozsef írta:
Agusztus elején indulunk kb. 2 hétre egy Loár menti kastélyok túrára. Talán valakit érdekel.
Hallo József!
Tutti, a legismertebb Loire-menti kastély az Chambord.
De ki ne hagyjátok Chenonceau, Cheverny, Amboise, Beauregard nevü kastélyokat.
Chambord inkáb impozáns, már a nagysága miatt is, de belül szinte üres, inkáb zordnak tünö, na de ez az én véleményem.
A többiek gyönyörüek belül is. Az emlitettek minket a legjobban ragadtattak el.
Ha már a környéken jártok és szeretitek a francia konyhát, nagyon ajánlanám "La Charité-sur Loire" nevü városkában a La Poule Noire nevü vendéglöt.
Szenzációsan jó a konyhájuk.
Mi két különbözö menüt rendeltünk, igy sokkal több finomságott tudtunk megkostolni. Nem kigyó, béka, csigabiga konyhájúk van! Itt egy példa a februári Menü ajánlatt-rol. Ha nem érted a franciát, szivesen leforditom magyarra.
Megjegyzem, italokkal, bórravalóval, olyan 100 Eurot otthagytok, de megéri! Francia viszonyokhoz képest ilyen kategóriában szinte diszkont ár! Nem vicc! Motto: az ember csak egyszer él!
Utána egy pár napig száraz kenyérrel és vizzel táplálkoztunk, hogy kiegyenlitsük az útazási kasszát!
Érdekelne a beszámolótok, merre jártatok, hol találtatok helyet éjszakára. Valami hasonló utat szeretnék július végén.
Készülünk beszámolót írni, most még emésztünk és aklimatizálódunk.Kell egy két nap és meglesz.
Annak tudnánk örülni ha segítenénk vele a tervezésben.
DEP76
Helló!
Találtam WIfI-t. Épp Sartiban vagyunk a parton lakunk kb.30m-re a tengertől egy pár lakós társaságában.Köztük vannak magyarok is egy kölcsönzős meseszép tranzittal.Ma este narancspart!
Üdv:Gábor
sziasztok
megérkeztünk Nevsehir közelében 1 hétig 1500 2000m autoztunk néha már 3 is lehet kapcsolni ,nem semmi utak amúgy mindenszép és jó.Üdv mindenkinek a Kis team.
Nagyon kíváncsi vagyok az élményeitekre! További jó utat
Helló!
Találtam WIfI-t. Épp Sartiban vagyunk a parton lakunk kb.30m-re a tengertől egy pár lakós társaságában.Köztük vannak magyarok is egy kölcsönzős meseszép tranzittal.Ma este narancspart!
Üdv:Gábor
Úgy néz ki, hogy július 30 - augusztus 8 között sikerül elszabadulni egy kicsit, ez lesz a közös nyaralás, valószínűleg valahol Ausztriában kóborolunk kicsit szurdokokat nézni.
Jó lenne még az aug. 20-i hétre is elszabadulni, de ez nem biztos, hogy összejön.
Sziasztok
Megjöttünk Ausztriából.
Bebarangoltuk Karintiát, Megjártuk a Groslocknert ,Krimml vízesést, vissza Tirolnak jöttünk. Meseszép volt minden.
Most nekiállok képeket feltenni.
Üdvözlet mindenkinek: DEP76